Ny J20-tränare klar – Joakim Gustafsson ansluter till Brynäs IF
Publicerad: 2021-09-06
Junior
I förra veckan lämnade David Åkerblom Brynäs IF för att bli scout för NHL-organisationen Calgary Flames. Nu är hans ersättare på plats. Joakim Gustafsson är ny J20-tränare i Brynäs IF.

Joakim Gustafsson är 32 år och kommer närmast från en roll som sportchef i division 2-klubben Haninge. Dessförinnan var han huvudtränare för Segeltorp i division 1 och han är även en del i ledarstaben i Stockholm Syds lag i TV-pucken.

Nu har han skrivit på för ett år i Brynäs IF.

– Jag hade kontakt med Erika Grahm och Johan Alcén. Allt kändes klockrent från start och sen har det gått väldigt snabbt. Det känns inspirerande att bli en del av Brynäs IF och direkt när jag träffade de andra i staben runt laget kändes det hur bra som helst, säger Gustafsson.

Gustafsson kommer att ha huvudansvaret för vårt J20-lag och assisteras av Marcus Ersson.

– När jag träffade honom kändes det hur bra som helst, det kommer bli bra det här, säger Gustafsson.

– Riktigt kul att vi kunde landa ”Jocke” och vi tror att han och Ersson kommer att komplettera varandra bra. Det är två unga killar som har ett jäkla driv, säger Grahm och fortsätter:

– De vill vara med och utveckla hela vår juniorverksamhet och vara en del i att knyta ihop hela den sportsliga organisationen. De förstår människor och har så klart även ett stort hockeykunnande. Det känns kanon att ha med dem på resan framåt.

Gustafsson kommer fortsätta med sitt uppdrag för Stockholm Syd i TV-pucken parallellt med tränaruppdraget i Brynäs IF.

– Jag gillar att vara ett spelförande lag där man vågar med pucken och där det ges individuell frihet inom taktiska ramar. Men som alltid med unga spelare är inte det viktigaste att vinna matchen idag utan det är att vinna matcherna i framtiden och att göra personer redo för det som väntar när de blir professionella spelare. För det är målet med allt vi gör, att få fram spelare till seniorlaget, säger Gustafsson.

Brynäs IF