Besked från Svenska Ishockeyförbundet: Juniorsäsongerna ställs in och kvalet till SDHL stängs
Publicerad: 2021-01-08
Brynäs
Information från Svenska Ishockeyförbundet.

Under fredagen meddelade det Svenska Ishockeyförbundet om ett antal förändringar gällande seriebestämmelserna för säsongen 2020/2021:

  • Inte genomföra några kval mellan regionnivån och förbundsnivån, och att till följd av det kvalificerar sig inga nya lag från regionnivån till SDHL, Hockeyettan eller J20 Nationell,

  • Spel i J18 och J20 Nationell återupptas inte under innevarande säsong,

  • SM för U16, J18 och J20 ställs in.

Beslutet kommer som en följd av Regeringens rekommendation att stänga kommunala ishallar och ej nödvändig verksamhet. För ishockeyn innebar det att ingen verksamhet för barn, ungdom, junior eller icke yrkesmässig senior fick bedrivas.

Förbundet har därför gjort bedömningen att varken slutspel eller kvalspel kan genomföras enligt plan i de serier som inte tillåtits träna eller spela. Detta då de berörda serierna inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher och för att för kort tid återstår av säsongen för att säkerställa någon sportslig rättvisa.

Ligorna SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan är yrkesmässig idrott och är undantagna detta beslut och fortsätter säsongen som planerat.

— Givetvis var dagens styrelsebeslut tråkigt för oss att fatta, men givet läget och förutsättningarna är det tyvärr nödvändigt. Vi hoppas innerligt att den breda ishockey som nu står stilla snart kan återkomma till träning och matchspel. På den yrkesmässiga nivån i de fyra nationella ligorna SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan fortsätter spelet med siktet inställt på att fullfölja säsongen och med spel om svenskt mästerskap, säger Anders Larsson, ordförande på Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Läs Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelande i sin helhet genom att klicka här!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist