• Huvudsponsorer

Brynäs U16 spelar åttondelsfinaler till helgen

8 mars 2018 08:00
Jun

Tre dagar och tre matcher gäller för Brynäs U16-lag när SM-spelet inleds i Göteborg.


Fredag, lördag och söndag är speldagar i Frölundaborg Ishall för Brynäs U16-lag. Där spelas åttondelsfinaler i grupp C som förutom Brynäs består av Örebro, Frölunda och Malmö. De två bästa lagen går sedan vidare.

Trots att Brynäs har imponerat under säsongen så är det inte alls säkert att man tar sig vidare till kvartsfinalerna. De övriga tre lagen i grupp C är också riktigt bra och det kan komma att handla om målskillnad i slutänden.

-Alla lag är bra när man kommer så här långt. Örebro har vi mött under säsongen och känner till. Frölunda har ett väldigt bra lag och Malmö hade två femmor i det lag som vann TV-pucken. Så det blir tre tuffa matcher och det kommer inte att vara avgjort vilka som går vidare förrän på söndagen. I fjol gick vi vidare från kvart till semi på ett plusmål, säger U16-tränare Jonas Söderström.

Jonas Söderström och asssisterande tränare Paul Eriksson drillar U16-laget inför helgen.

-Träningarna har handlat om mycket fart, grunder och att hålla igång killarna helt enkelt, berättar Söderström.

I och med att Brynäs J18-lag slapp spela 16-delsfinaler den kommande helgen behöver inte Jonas Söderström låna ut spelare och kan resa till Göteborg med hela truppen. Det betyder att exempelvis Alexander Ljungkrantz, Edvin Färnstrand, Adam Dahlström och Max Grundel finns tillgängliga.

-Vårt långsiktiga mål har varit att ta oss till slutspelet. Sedan när vi väl är där vill vi förstås gå så långt vi kan. Killarna är taggade och laddade för uppgiften. Det har man känt ett tag nu, säger Söderström.

På torsdag kliver laget på bussen för en sju timmars resa till Göteborg. Tar Brynäs en av de två platser som ger kvartsfinaler väntar ytterligare spel den 23-25 mars.