• Huvudsponsorer

"Bästa möjliga förutsättningarna för kvinnliga hockeyspelare"

17 mars 2017 20:27
Brynäs

Brynäs IF fick under fredagen fint besök av hockeyföreningen Göteborg HC som är mästare på integration och har en utvecklad tjej- och damverksamhet.


Gavlerinken arena fick på fredagen den 17/3 finbesök av Göteborg HC och deras damlag som just nu är i full fart med att kvala upp till SDHL. GHC är två vinster och målskillnadstatistik från att ta sig upp till högstaligan. Utöver ishockey har GHC även en annan talang, föreningen är mästare på integration och de har även en väldigt bra och utvecklad tjej- och damverksamhet. Föreningen har cirka 140 aktiva tjej/dam spelare som håller till i Angered och i den ishallen är det tjejerna som bestämmer.

Brynäs är väldigt imponerade och inspirerade av hur GHC har arbetat fram och utvecklat sin tjej- och damverksamhet, samt hur man har arbetat med integration. Brynäs har ambitionen att utveckla sin tjej- och damverksamhet och GHC vill få kunskap om försäljning och paketering av sitt varumärke. Samarbetet mellan klubbarna syftar till att dela med sig av sina respektive kunskaper för att lära och hjälpa varandra så att båda föreningarna ska utvecklas så bra som möjligt.

-Hela hockeysverige måste börja jobba för varandra, vilja lära och utvecklas tillsammans. Samarbetet mellan BIF och GHC skapar nya strukturer som ska ta fram de bästa möjliga förutsättningarna för kvinnliga hockeyspelare säger Johan Cahling, vice klubbdirektör.

Vi önskar GHC stort lycka till i att ta sig upp till SDHL och ser fram emot de framtida mötena föreningarna emellan!