Brynäs besegrade Leksand efter Scotts straffavgörande
Publicerad: 2020-03-07
I en tight och svängig match segrade Brynäs mot Leksand efter straffläggning. Greg Scott stod för ett kyligt straffavgörande inför 7 909 åskådare i Monitor ERP Arena.

Den första perioden blev en svängig historia där spelet gick fram och tillbaka. Det var egentligen inget av lagen som tog tag i matchen fram till dess att Leksand gör matchens första mål.

Efter 16.21 fick bortalaget en snabb kontring som till slut ledde till 2 mot 1, en pass över och direktskott i mål.

Leksand fick energi och därefter bra tryck mot Brynäskassen ett par minuter.

Fortsatt inget lag som riktigt hade initiativet i den andra perioden utan fortsatt vände spelet mestadels fram och tillbaka.

Brynäs juniorkedja med Oscar Birgersson, Oskar Kvist och Alexander Ljungkrantz var kanske matchens största underhållning hittills.

Och de skulle presentera sig i poängprotokollet med. 2.14 in tog Birgersson tag i pucken och serverade fint Alexander Ljungkrantz framför målet som kunde göra sitt första SHL-mål.

Brynäs skulle också vända på matchen. Efter 9.30 tog sig Jaedon Descheneau in till toppen av vänstra tekningscirkeln och tryckte in 2-1.

Men Leksand skulle komma tillbaka och inom loppet av ca två minuter hade de vänt tillbaka på matchen innan paus. 2-3 inför period tre.

Leksand började starkt i tredje och skapade några farlig chanser.

Brynäs lyckades klara av detta och istället får man senare ett par minuters tryck i Leksands zon och kunde då kvittera till 3-3. Målskytt var Tomi Sallinen efter ett fint pass in framför mål av Josef Ingman. 6.44 spelat då.

Brynäs återtog sedan ledningen i matchen igen. Greg Scott lyckas sätta 4-3 från dålig vinkel efter att Ingmans skott gått utanför och hamnat hos Kanadensaren.

Leksand på jakt efter kvittering plockade målvakten och i spel sex mot fem lyckades man också få in 4-4 med 35 sekunder kvar och förlängning väntade.

Lagen utbytte ett par heta lägen med varandra i förlängningen men inget av lagen lyckades göra något mål vilket betydde straffavgörande.

I straffläggningen missade båda lagen deras två första straffar. Samuel Ersson räddade sedan Leksands försök och Greg Scott klev fram och stod för en oerhört kylig straff som betydde seger för Brynäs.

Brynäs - Leksand 5-4 (0-1, 2-2, 2-1, 0-0- 1-0)

Första perioden: 0–1 (16.21) Marek Hrivik (Oskar Land, André Hult).

Andra perioden: 1–1 (2.14) Alexander Ljungkrantz (Oscar Birgersson, Oskar Kvist), 2–1 (9.30) Jaedon Descheneau (Marcus Björk, Tomi Sallinen), 2–2 (15.18) Mattias Ritola (Thomas Valkvae-Olsen), 2–3 (17.22) Daniel Gunnarsson (Matt Carey, Jon Knuts)

Tredje perioden: 3–3 (6.44) Tomi Sallinen (Josef Ingman), 4–3 (12.43) Greg Scott (Josef Ingman, Alexander Lindelöf), 4–4 (19.25) Matt Carey (Marek Hrivik).

Straffar: 5–4 Greg Scott.

Utv, BIF: 1x2, LIF: 2x2 min.

Skott: 28–36 (6–12, 13–10, 5–9, 3–5, 1–0)

Domare: Patrik Sjöberg, Sören Persson.

Publik: 7 909.