Femte raka hemmasegern efter 2-1 vinsten mot Örebro
Publicerad: 2019-12-19
Brynäs vann hemma mot Örebro med 2-1.

I den första perioden var det ett böljande spel mellan Brynäs och Örebro.

Men 10.10 så kom matchens första mål - och det var Brynäs som tog ledningen.

Målet stod Brynäsbacken Lukas Kilström för - som därmed gjorde sitt första mål för säsongen och även sin 100:e SHL-poäng.

Perioden slutade 1-0 till hemmalaget.

I den andra perioden fick Brynäs ett powerplay efter 7.16 spelat.

Med tre sekunder kvar av det numerära överläget så sköt Greg Scott in 2-0. Han var assisterad av Emil Molin och Nicklas Danielsson.

Men när Örebro fick chansen i ett powerplay så reducerade de med 26 sekunder kvar av den andra perioden.

Och inför pausvila stod det 2-1 på tavlan.

Den tredje och sista perioden jagade Örebro en kvittering - och läget kom när vi drabbades av en utvisning.

Men med en tät box spelade vi av det numerära underläget.

Örebro tog en timeout och inte långt därefter plockade de målvakten med en och en halv minut kvar av matchen.

Men Samuel Ersson stod som en vägg mellan stolparna och motade varje skott - och Brynäs vann matchen med 2-1.

Brynäs–Örebro 2-1 (1–0, 1-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (10.10) Lukas Kilström (Eric Norin, Adam Brodecki)

Andra perioden: 2-0 (9.13) Greg Scott (Emil Molin, Nicklas Danielsson) i spel fem mot fyra, 2-1 (19.36) Ryan Stoa (Mathias Bromé, Shane Harper) i spel fem mot fyra