Fortsätter Brynäs imorgon att visa stigande form?
Publicerad: 2018-03-05
Herr
Den här veckan avslutas seriespelet med tre matcher och Brynäs börjar borta mot Mora. "Det känns att vi är på rätt väg och ska bygga vidare på det".

Bara tre matcher kvar av grundserien och Brynäs har lyft spelet och visat gryende form. Nu väntar i Jalas Arena ett Mora som kämpar med näbbar och klor för att undvika negavtivt kvalspel. Dalkarlarna plockade hem två poäng från Hovet senast då man besegrade Djurgården med 3-2 på övertid. En seger mot Brynäs på tisdag skulle betyda mycket för Mora som har tre poäng upp till säker mark.

För Brynäs del gäller det att försöka jaga ikapp Linköping på plats nio. Det är fem poäng som skiljer. Tittar vi på det spelschema som ligger för båda lagen så ser vi att det finns en chans för Tommy Sjödin att landa sitt lag på den nionde platsen i tabellen när serien är avslutad.

När Brynäs möter Mora på tisdagen möter Linköping Rögle på hemmaplan. På torsdag möts sedan Brynäs och Linköping i Gavlerinken och i den sista omgången ställs Brynäs mot Frölunda nere i Göteborg medan Linköping spelar hemma mot Växjö.

Skillnaden mellan en nionde och en tionde plats kan vara skillnaden mellan Växjö och Djurgården i en eventuell kvartsfinal. Just nu är läget så att Brynäs ställs mot Luleå i åttondelsfinal och Växjö i en kvartsfinal.

Men som tabelläget är finns det ändå fem lag som Brynäs till slut kan få i åttondelsfinal. Troligast blir det något lag ut trion Linköping, HV71 eller Luleå. Men även Skellefteå och Malmö kan bli aktuella. Varje poäng blir avgörande under denna vecka.

Brynäs har spelat tre matcher mot Mora denna säsong. Två vinster och en förlust har det blivit. Senast i januari vann Brynäs i Jalas Arena med 1-0. Ett mål som kom redan i den första perioden. Jesper Jensen var målskytt på assist från Kevin Clark.

-Kevin får tag i pucken i en forecheck och försöker hitta in till mig men det blir lite trubbel. Men sedan får han tag på pucken igen och passar mig. Jag hade öppet mål så det var bara att raka in den, minns Jesper.

Det har blivit sju mål för Jesper denna säsong. Det senaste kom mot Skellefteå i lördags då han gjorde 2-0 i tom kasse med 15 sekunder kvar.

-Det var mest ment att få ut pucken ur zon och få tiden att gå men det var skönt att den gick in, ler han.

{!B}

Jesper Jensen i kamp med Frölundaspelare under den förra veckan. I seriens sista match på lördag möts lagen igen. Då i Göteborg.

Imorgon mot Mora blir det säkert en jämn och tuff match. Något även Jesper är inne på.

-Förra veckan var en bra matchvecka för oss. Det känns att vi är på rätt väg. Vi ska bygga vidare på det. Mem Mora är ett bra lag som slagit oss tidigare och förra matchen vi spelade där var en helt jämn. Alla lag i den här serien är bra och vi måste upp och spela på topp för att ha en chans att vinna.

Brynäs har två backar avstängda. Varken Jörgen Sundqvist eller Lucas Carlsson kan komma till spel. I övrigt finns sex backar att tillgå. Elias Fälth, Simon Bertilsson, Henrik Larsson, Ryan Gunderson, Marcus Ersson och Lukas Kilström. Frågan för Tommy Sjödin blir att tillsätta den sjunde backplatsen.

Från juniorsidan brukar Adam Boqvist plockas upp. Nu har Adam dragits med skada på sistone och inte spelat på några matcher. Han är dock på väg tillbaka och kan vara aktuell redan mot Mora. Den andra juniorbacken som varit med i SHL-laget, Tim Henriksson, är även han skadad för tillfället.

I övrigt är det en pigg och glad trupp som Sjödin förfogar över. Hur han formerar laget återstår att se och den bekräftade laguppställningen kommer i Sista Snacket under morgondagen. Målvaktsvalet blir en intressant punkt. Både David Rautio och Linus Fernström visade fin form i veckan och höll nollan i varsin match.

{!A}

Linus Fernström höll nollan mot Skellefteå och med två målvakter i form inför serieavslutningen har Tommy Sjödin valmöjligheten att spela Linus eller David. Ett intressant scenario.

Biljett till den viktiga matchen mot Linköping på torsdag finner du här:

Köp biljett här >>> >>>

Sportreporter Peter Mansson