Viktiga tre poäng på hemmais
Publicerad: 2017-11-04
Vi fick extra energi av den där hyllningen till Sunken. 650 matcher för samma klubb är stort

Brynäs kom ut och gjorde en första period som det slog gnistor om. Det var en energi från båset som det nästan gick att ta på. Redan innan Jonathan Granström gjorde det första målet var känslan att detta blir tre poäng. Ett lag som har den energi och den beslutsamhet som Brynäs visade i den inledande perioden vinner allt som oftast.

-Det som lägger grunden till segern är den första perioden. Då spelar vi fantastiskt bra. Kuggar i varandra perfekt. Det måste vi bygga vidare på, säger Christopher Liljewall på väg ut i omklädningsrummet efter matchen. Vi fick extra energi av den där hyllningen till Sunken. Sexhundrafemtio matcher för samma klubb är stort. Kul att vi kunde vinna på hans dag. Han är väl värd det, fortsätter Christopher.

{!A}

Christopher Liljewall gjorde sitt första SHL-mål för Brynäs denna kväll. "Det är alltid roligt att göra mål. Vi jobbade hårt i vår lina och det gav resultat. Det var inte det snyggaste målet. Men viktigt" säger Liljewall.

Efter Granströms ledningsmål smällde Simon Bertilsson i sitt första av två mål denna kväll. Assisten då gick till Marcus Westfält. Sedan kom 3-0 och det var Liljewalls mål.

Mittperioden blev sönderryckt av utvisningar åt båda håll. Mora kunde lyfta sitt spel något och vann perioden med 2-1. Deras mål fram till 3-1 kom i boxplayspel sedan Aaron Palushaj krånglade till det i egen zon. Extra skönt att just Aaron lite senare kunde göra 4-1. I slutet lyckades Mora få in en reduceringspuck och därmed skapa lite spänning till den tredje perioden.

Där var dock Brynäs klart bättre. När Simon Bertilsson gjorde 5-2 och sitt andra mål denna match var det hela över. Brynäs spelade av matchen väldigt bra och var helt enkelt för bra för gästerna denna gång.

{!B}

Fyra glada spelarfruar efter segern mot Mora. Från vänster till höger Nina Korhonen, Julia Lindgren, Hayden Clark och Klara Stenberg.

Brynäs IF-Mora IK 5-2 (3-0,1-2,1-0)

Skottstatistik 28-27 (12-9,8-11,8-7)

Utvisningar BIF 5x2 min MIK 5x2 min