Kousals klassmål i debuten räckte inte - förlust i seriepremiären
Publicerad: 2018-09-15
En lysande öppningsperiod och ett klassmål av Robert Kousal räckte inte. Brynäs föll med 1-3 mot Luleå i seriepremiären.

Brynäs öppnade seriepremiären suveränt från första bytet.

Laget kom ut stenhårt i Coop Norrbotten Arena och hittade hela tiden framgångsrika ingångar i offensiv zon för att skapa anfall och målchanser.

Det spelade ingen roll vilken av femmorna som var inne, alla fyra fick framgångsrika saker att hända både offensivt och defensivt.

Låter det lite väl positivt? Hör då detta från CMores expert Petter Rönnqvist – kombinerat med skottstatistiken 8-3:

-Brynäs har haft ett enormt spelövertag i första perioden.

Även Luleås stjärnvärvning, backen Erik Gustafsson konstaterade:

-De har gjort det jobbigt för oss. De gör en bra period.

1-0-målet efter 7.58 var en delikatess. Robert Kousal tog emot en passning i tajt yta på blålinjen. Var skulle han göra av pucken?

Det tjeckiske nyförvärvet såg en lösning – och drog en iskall backhandpassning tvärs över blå till medspelare. Pucken spelades sedan tillbaka till Kousal som gick mot insida målbur i slottet och avslutade med ett snabbt handledsskott över keeperns benskydd.

I den andra perioden kom Brynäs inte ut lika bra.

Luleå fick sin första möjlighet i powerplay – och gjorde precis som oss mål direkt.

Efter en diagonal genom boxen kunde Einar Emanuelsson prickskjuta 1-1 efter 5.18.

Därifrån hade hemmalaget lite mer av spelet i andra. Och bland annat gjorde David Rautio en jätteräddning från liggande position från fri Luleåspelare.

Ställningen inför tredje: 1-1.

Där kom den första stora chansen med 13.55 kvar av perioden.

Daniel Mannberg satt upp Johan Alcén med en kanonpassning – sedan täckte försvarande spelare bra.

Och i anfallet efter åkte Nicklas Danielsson sig fri från mittlinjen för att pricka … stolpen.

9.11 in i perioden gjorde i stället Johan Forsberg 2-1 för hemmalaget när en benskyddsretur studsade rakt ut på forwarden och in i mål.

Under de fem, sex sista minuterna satt Brynäs in en rejäl press och hittade målchanser via exempelvis Danielsson och Kousal.

Men det räckte inte den här kvällen.

I stället avgjorde Luleå efter en rapp tre mot tvåa där Jack Connolly hittade krysset med ett direktskott bakom David Rautio.

Niclas Andersén till CMore om matchen:

-Helt underbar inramning. En jättehärlig publik och roligt att vara igång igen. Vi är absolut inte nöjda med resultatet. Vi får plocka ut delar som är bra, framför allt första perioden. Och jobba på saker vi kan göra bättre.

-Vi hockeyspelare är perfektionister och jobbar alltid på varje detalj som går att förbättra. Även saker vi tycker att vi gör bra. Vi måste spela mer noggrant. De gör sina mål i flygande anfall och det kan vi titta på. Och så PP, jag vet att det är svårt men kan vi göra mål där så är mycket vunnet.

Luleå Hockey-Brynäs IF 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (7.58) Robert Kousal (Eric Norin, Jesper Jensen) spel fem mot fyra

Andra perioden: 1-1 (5.18) Einar Emanuelsson (Jack Connolly, Petter Emanuelsson) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2-1 (9.12) Johan Forsberg (Karl Fabricius, Pontus Själin), 1-3 (17.40) Jack Connolly (Petter Emanuelsson, Austin Farley)

Skott: 3-8, 9-6, 6-10. Totalt: 18-24

Publik: 6 220 (Utsålt)