Emma Murén om OS-kvalet ”Det var en magisk känsla”
Publicerad: 2021-11-17
SDHL, Brynäs IF
Efter klara segrar mot Slovakien och Korea blev det jämnare i den sista kvalmatchen mot Frankrike. Efter 3-2 kunde de svenska spelarna jubla över att ha säkrat plats i vinterns OS i Peking. – Det var en så jämn match, det var verkligen vinna eller försvinna. Det var en magisk känsla, bara att veta att Sverige är i OS, säger Emma Murén.

Efter att ha kvalat kan Sverige blicka framåt och ladda för OS i vinter. Emma Murén håller sig dock ödmjuk inför att bli uttagen.

– För det första måste man bli uttagen, man vågar inte hoppas. Men det är en dröm man haft sen man var liten. Får hoppas på det bästa och göra vad jag kan under säsongen.

SDHL-truppen återsamlades under tisdagen och laddar för uppstart av serien till helgen. För Brynäs blir det lite av en mjusktart då det endast spelas en match den här veckan.

– Lite så, en match på fredag och sen ledigt lördag-söndag. Sen blir det en pangvecka så det är bara att gasa på, säger Murén. – Jätteskönt att vara tillbaka med laget, omstart mot SDE så är det bara att komma igång igen i Brynäskläderna igen och hoppas på en vinst. SDE är ett starkt och bra lag. VI måste hitta vår spelidé och göra jobbet.

I omklädningsrummet var det många glada miner efter lyckade landslagsläger för alla spelare som varit iväg.

– Det var så många som gick till OS nu, kul att se alla glada när vi samlades igen.

Köp biljetter till fredagens match här

Brynäs IF