• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb

Sarah Forster på landslagsäventyr — möter lagkamraten: ”Blir annorlunda”

10 december 2018 07:00

Hon har landslagsrutin så det räcker och blir över.

Trots det är det med spänning Sarah Forster åker till Finland och en femnationsturnering i veckan.

— Det är alltid speciellt att få dra på sig den schweiziska tröjan, säger Brynäsbacken.


Hon har både OS- och VM-brons på meritlistan. I veckan kommer Sarah Forster återigen dra på sig den schweiziska landslagströjan när det spelas femnationsturnering i Finland.

— Det är alltid speciellt att få dra på sig den schweiziska tröjan för man vet aldrig om man blir uttagen eller inte, även om jag har varit med länge. I början var det svårt att komma dit och nu är det svårt att behålla sin plats. Jag är en av de äldre i laget och det gäller att prestera varje gång man är med i landslaget annars vet man aldrig om man får en ny chans, säger 25-åringen.

Det blir ett hektiskt spelschema med fyra matcher på fyra dagar. Förutom Schweiz deltar Japan, Finland, Tyskland och Sverige. Den första matchen för Forster spelas på onsdag mot just Sverige — med lagkamraten Erika Grahm i laget.

— Det kommer att vara annorlunda att spela mot Erika. Vi känner varandra bra och jag minns ännu första gången jag mötte henne i bronsmatchen i Sotji. Jag gillar henne både på och vid sidan av isen och det blir annorlunda nu när vi spelar i samma lag, säger Forster och fortsätter:

— Schweiz och Sverige är lite rivaler efter den där bronsmatchen så i 60 minuter tävlar vi mot varandra och sen får vi vara vänner igen efter det.

Forster ser turneringen som en uppladdning inför VM i april:

— Vi har Kanada, USA, Finland och Ryssland i vår grupp då och det blir väldigt det blir tufft. Så redan nu måste vi tillsammans ta det steg för steg i vår utveckling för att vara redo för VM.

— Det kommer bli tufft med så många matcher på så kort tid i Finland och jag har gjort ett schema de senaste veckorna för att kunna träna och återhämta mig på bästa sätt så att kroppen klarar av det. Förhoppningsvis är jag pigg i kroppen när jag kommer dit och kan leverera. Med landslaget är det ytterligare en nivå och man spelar med spelare som man inte är van med så det gäller att ladda ordentligt, säger Forster.