Inför match med Sjödda
Publicerad: 2017-03-01
Herr
Assisterande tränare Tommy Sjödins tankar inför morgondagens match

Det är tätt mellan matcherna i slutskedet av SHL:s grundserie. Herrlaget kom tidigt i morse hem från Jönköping efter förlustmatchen mot HV71. För tränarstaben har dagen bland annat bestått av att i vanlig ordning kolla igenom filmklipp på den senaste matchen och förbereda för kommande motstånd. Assisterande tränare Tommy Sjödin ger sin syn på gårdagens match:

-HV71 kommer ut bra de första fem minuterna i första perioden och är bättre än oss. Ju längre perioden går så jobbar vi oss in i matchen och har två frilägen som vi dessvärre inte lyckas förvalta. Då har kanske matchutvecklingen blivit en annan. I andra perioden får HV långa anfall på oss men även där får vi chansen att reducera inför tredje perioden som målisen räddar. Deras målvakt var riktigt bra igår samtidigt som vi kanske inte hade samma skärpa i avsluten som vi haft tidigare, vi får aldrig den riktiga energiboosten som ett mål ha kunna gett. Vi visade att vi kan skapa lägen så det gäller att vi sätter dit dem till nästa match berättar Tommy Sjödin.

Morgondagens match mellan Brynäs – Frölunda är en match mellan två lag som gillar att spela med hög fart på skridskorna och hög press över hela isen. Det skiljer i dagsläget 3 poäng mellan Frölunda på fjärde plats och Brynäs på femte plats. I den senaste matchen i Göteborg vände Brynäs ett tvåmåls underläge till seger efter att Oskar Lindblom avgjort i tom kasse. Matcherna mellan de båda lagen har genom de senaste åren varit väldigt jämna och underhållande.

-Både vi och Frölunda är två lag som bjuder upp till dans och gillar att spela med hög fart och bra puckkontroll. Vi vill hitta tillbaka direkt till spelet vi haft på sistone. Det finns lite saker från igår som vi får chansen att åtgärda direkt imorgon mot Frölunda. Det kanske låter klyschigt och att jag upprepar mig från tidigare under säsongen men noggrannheten i försvarsspelet är det viktigaste för oss. När vi sätter försvarsspelet fullt ut så sitter offensiven också. Sätter vi fast deras backar tidigt med en hög press och vinner pucken kommer vi skapa mycket målchanser imorgon poängterar Sjödin.

I gårdagens match saknades några spelare i truppen men Tommy Sjödin är optimistisk inför morgondagens match.

-Vi får tillbaka Simon Bertilsson efter avstängning så han går rakt in i laget. Jacob Blomqvist vilade igår men ska spela imorgon. För Lukas Kilströms del så ska han testa på värmningen imorgon så fattar vi beslut efter det. Nick Johnson skadefri men vi tog ett beslut om att vila honom imorgon också. Vi närmar oss slutspel och det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Planen är att Nick spelar på söndag avslutar Tommy Sjödin.

Biljetter till morgondagens match mellan Brynäs - Frölunda köper du här>>>

Johan Larsson