Brynässpelare besökte barnkliniken: "Blir berörd"
Publicerad: 2018-12-13
Brynäs
Under onsdagen var Brynässpelare på Gävle sjukhus och träffade barn. Hanna Rylander en av de som var på plats. -Man blir så himla berörd och känner en sådan glädje att få träffa alla barn och föräldrar, säger hon.

Under onsdagseftermiddagen besökte några Brynässpelare barnkliniken på Gävle sjukhus tillsammans med Brynäs-tigern.

Representater från lagen var Caroline Markström, Hanna Rylander, Fanny Brolin, Hilda Törner, Jacob Blomqvist, Johan Alcén, Niclas Andersén och Marcus Ersson.

Inför varje jul har Brynäs som tradition att besöka barnen på sjukhuset. Spelarna delade ut julklappar, hade fikastund, spelade TV-spel, Airhockey, byggde pärlplattor och skrev en hel del autografer.

Johan Alcén tog kommandot vid trummorna i lekrummet, kom glatt gåendes efteråt och såg nöjd ut - och barnen var lika roade.

Marcus Ersson var med även förra året och tyckte det var lika roligt som vanligt.

-Jag tyckte besöket var roligt, det är alltid härligt att göra andra glada och man märker på barnen att det är kul att vi kommer förbi och hänger med dem en stund. Extra kul är väl också att kunna ge dem julklappar för det gillar ju alla barn, säger Marcus efter besöket.

Hanna Rylander tyckte också det var speciellt att få träffa barnen.

-Ja tycker det var helt fantastiskt! Man blir så himla berörd och känner en sådan glädje att få träffa alla barn och föräldrar!

Hon fortsätter:

-Roligast med besöket var att få se barnens och föräldrarnas glädje. Det är något som berör mig djupt i hjärtat och att få kunna bidra med det lilla är stort för mig.

Stort tack till Lekia för julklapparna och till barnkliniken för att vi fick komma och hälsa på.

Kommunikatör Gabriella Svedell