Rosa Lindstedt tillbaka efter skada och sjukdom
Publicerad: 2022-01-12
SDHL
Efter det långa skadeuppehållet var Rosa Lindstedt tillbaka i spel i mellandagarna. Då drabbades hon och flera andra i laget av covid-19. Efter en veckas karantän kunde Lindstedt återvända till laget i måndags. – Det är kul att vara tillbaka. Jag fick en match innan coronan kom, men nu hoppas jag att vi kan återgå till det normala. Jag känner att det finns en del att jobba på för mig, men jag är lycklig att jag är tillbaka på isen med tjejerna, säger Rosa Lindstedt

SDHL-truppen laddar nu för dubbla hemmamatcher i Monitor ERP Arena. Först ut väntar besök från HV71 fredag kväll och ett dygn senare står Göteborg för motståndet. Nästan två veckors uppehåll på grund av flyttade matcher.

– Jag blev själv sjuk, så jag fick vara i karantän i sju dagar, säger Lindstedt. – Vi vill gå tillbaka till det normala. Jag var bara sjuk i ett dygn. Även om jag inte hade symptom så tog jag dagarna hemma för att vara på säkra sidan och vilade för att inte riskera något. Det blev mycket tid i soffan med Netflix och några matcher. Kunde titta på Tour de ski. Det var några bra tävlingar där, hoppas de finska åkarna kan bli ännu snabbare inför OS.

Ett gäng matcher kommande veckor att spela inför OS-uppehållet, vad vill du se från laget under matcherna?

– Hoppas först och främst att de blir av så vi kan spela dem. Vi får ta en match i taget. Det har varit utmanande med coronan. Vi ska få ihop laget igen och komma in i matchtempot, säger Lindstedt. – Vi ska göra det vi pratat om hela säsongen. Det är två bra matcher nu för att komma in i det igen. Efter OS börjar slutspelet ganska direkt och nu får vi chansen att testa oss för att se om vi är där vi vill vara.

Tankar inför HV71 denna fredag?

– De har spelat bra och det är alltid tuffa matcher mot dem. Ibland har vi spelat riktigt bra mot dem och ibland har vi fått kämpa. Men viktigt att vi får en bra träningsvecka så att vi är redo från start. Vi ska hålla det enkelt eftersom vi behövt starta om lite. Vi ska jobba hårt men samtidigt hålla det enkelt, säger Lindstedt. – Alla är lite frustrerande över coronan och att alla flyttar. Det roligaste är att spela matcherna så alla är taggade att komma tillbaka till matcherna. Alls är redo för att komma tillbaka i spel.

Status i truppen är att alla spelare är friska, varav de sista får lämna sin karantän lagom till torsdagens träning. Enda spelaren som saknas är Anna Meixner som rehabiliterar sin skada.

SDHL

Brynäs – HV71

14/1 19.00

Monitor ERP Arena

Säkra biljett här.

Matchen sänds via SVT Play.

Brynäs IF