Kokande grytor i restaurangen

Publicerad: 2014-07-02

När lunchgäster besöker Restaurang Arena möts de av härliga dofter, rykande grytor och en inbjudande salladsbuffé. För andra året i rad håller restaurangen lunchöppet hela sommaren. Vi tog en liten pratstund med Helene Hålldin som är ansvarig för Restaurang och konferens, för att höra hur dagarna på restaurangen ser ut. 

Hallå där Helene, andra året som ni kör med lunchöppet hela sommaren. Hur går det?
– Jo det går bra. Det är kul att se att så många gäster hittar hit trots alla ombyggnationer utanför arenan. Det är inte bara vi som bygger om inne i arenan, samtidigt sker ju uppbyggnaden av den nya fotbollsarenan utanför Gunder Hägg-stadion.  

Ja det byggs om mycket inne i arenan nu, är det något ni märker av?
– Både och. Inne i själva restaurangen märker vi inget av den, där är det lugnt och skönt. Men tack vare våra stora panoramafönster ut mot isen så kan faktiskt våra gäster följa arbetat av den nya Skybaren som vi håller på att bygga. Det är väldigt roligt att följa utvecklingen och se den ta form.

Vad skulle du säga signifierar er mat?
– God, hemgjord och vällagad mat. Vi gör vår mat från grunden och använder oss av färska, svenska råvaror.

Ni har stor mångfald på era gäster, hur tar ni med det när ni planerar era menyer?
– Vi har stor variation bland våra gäster och vår mat ska passa de flesta, allt från byggarbetare, företagare, barnfamiljer till pensionärer och hockeyspelare. Vår lunchbuffé erbjuder både traditionell husmanskost och lite mera modern rätter. Samtidigt som du äter exempelvis bruna bönor med fläsk kan du även välja att äta kycklingfajitas. Så vi ser till att vi har en blandad meny.
– Vi ser att den traditionella husmanskosten är väldigt populär, och vi har några maträtter som alltid återkommer en viss dag. Som ärtsoppa och pannkakor på torsdagar eller stuvade makaroner och köttbullar på onsdagar.

Ni har alltid tre rätter?
– Ja det har vi. Tillsammans med vår salladsbuffé kan man kombinera sin lunch med en kött- eller fiskrätt. Vi har även vegetariska alternativ till varmrätt om man vill ha det, och självklart kan man kombinera sig egen sallad om man bara vill äta det.

Anpassar ni er meny något nu under sommaren?
– Menyn ser faktiskt lite annorlunda ut nu under sommarmånaderna. Vi har inte lika ”tunga” rätter på menyn som exempelvis rotmos och fläsklägg. Vi har även valt att variera soppan på torsdagarna, så det inte alltid är ärtsoppa.

Som gäst i restaurangen har man fin utsikt mot isen. Är det någon aktivitet där nu?
– Inte än, men vecka 29 drar sommarhockeyskolan igång så då kan man kika lite på dem medan man äter. Sedan kommer spelarna tillbaka från sin semester i slutet på juli och då drar även deras träningar igång.

Ni har många spännande saker på gång till hösten, kan du berätta lite om dem?
– Ja vi har en väldigt spännande höst framför oss. Dels är det så klart den nya Skybaren. Den blir det invigning av lagom till premiärmatchen hemma mot Leksand IF den 13 september. Sedan så ska vi börja servera skolluncher för Prolympias elever. Då ska det serveras ytterligare 500 luncher per dag. Vi håller på att bygga en helt ny skolmatsal till dem uppe på plan tre. Och på entréplan blir det också en del förändringar då Guldbaren byggs om till en sponsorbar, barnen får en ny egen hörna och så kommer en del nya kiosker upp också. Så ja, det är en spännande och rolig höst som väntar. 

Marianne Andersson
Huvudpartners
Officiella Partners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör
Officiell Design- och fastighetspartner
Officiell Merchandiseleverantör
Guldklubben