Segersviten bröts mot Luleå
Publicerad: 2021-01-14
Efter tre raka segrar tog segersviten slut borta mot Luleå HF. Norrbottningarna vann på hemmais med 4-1.

Luleå tog tag i matchen från start och skapade en del chanser, främst utifrån, mot Samuel Ersson. Efter 11.29 fick Brynäs matchens första utvisning. Luleå skapade en del men boxen och Samuel Ersson höll undan under utvisningen. Med 2.21 kvar av första perioden drog Luleå på sig en utvisning och Brynäs första-uppställning i powerplay skapade en del tryck, men utdelningen målmässigt uteblev. Med tre sekunder kvar av den första perioden drog sig Brynäs på en utvisning.

Brynäs lyckades städa bort utvisningen som hängde med in i andra perioden utan några större problem. Luleå lyckades dock få ett friläge där man tilldömdes en straff efter 5.34 av andra perioden. Linus Klasen lyckades dock inte överlista Samuel Ersson. Dryga minuten senare lyckades Linus Ölund hårt uppvaktad av hela Luleå att få med sig pucken och överlista Jesper Wallstedt. 9.03 in i den andra perioden drog sig Shane Harper på ett matchstraff. Luleå fick tidig utdelning på utvisningen och gjorde 1-1, några mer mål kom inte varken under utvisningen eller perioden. Med fem sekunder kvar drog Luleå på sig en utvisning.

Brynäs fick ingen utdelning i sitt powerplay men fick ett nytt powerplay strax därefter. Det blev även det resultatlöst. Spelet böljade fram och tillbaka, Luleå var kanske något spelförande med Brynäs stack upp mellan varven. I spel 4 mot 4 gjorde Luleå sedan 2-1 med halva tredje perioden spelad. Brynäs försökte men det ville sig inte riktigt denna kväll, och med 3.35 kvar satte Luleå 3-1. Brynäs gjorde ett försök att komma närmare med uttagen målvakt och 6 forwards på isen men med 50 sekunder kvar spikade Luleå slutresultatet till 4-1.

Luleå HF – Brynäs IF 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

26.45 0-1 Linus Ölund (Johan Alcén, Josef Ingman)

30.13 1-1 Erik Gustafsson (Linus Klasén, Chris Desousa, spel 5 mot 4)

49.59 2-1 Juhani Tyrväinen (Nils Lundkvist, Einar Emanuelsson)

56.25 3-1 Oscar Engsund (Pontus Själin, Artuu Iomäki)

59.10 4-1 Filip Hållander (mål i tom målbur)

Utvisningar Luleå: 4x2 Brynäs IF: 3x2, 1 matchstraff