Tung kväll i Norrbotten
Publicerad: 2021-11-25
SHL
Underläge 0-3 efter första perioden, sedan kom vi aldrig tillbaka och Luleå kunde vinna med 4-2

Vi fick tuffast tänkbara start i kvällens match för efter bara sex minuters spel var hemmalaget i ledningen med 2-0 där det första målet kom efter bara 40 sekunders spel.

Innan perioden var slut fick också Luleå in ett tredje mål och vi var i rejäl uppförsbacke.

Den andra perioden skulle bli en roligare historia där vi i powerplay efter åtta minuters spel hittade ett reduceringsmål till 3-1 när Danielsson styrde in sitt andra mål för säsongen.

Några mer mål fick vi sedan inte se under den andra perioden och vi var i tvåmålsunderläge inför tredje.

Sju minuter in på den tredje perioden närmade vi oss ytterligare när Palve på egen hand ordnade reduceringsmålet till 3-2 när han blev målskytt för tredje gången under säsongen. Glädjen skulle dock bli kortvarig för bara minuten senare utökade Luleå sin ledning till 4-2.

Under slutet av matchen plockade vi ut målvakten för att spela med sex utespelare men vi lyckades inte hitta något mer mål och Luleå plockade hem alla tre poäng när matchen slutade 4-2.

Luleå - Brynäs 4-2 (3-0, 0-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (00.40) Brendan Shinimin (Linus Omark, Sami Lepistö). 2-0 (06.05) Pontus Själin (Oscar Engsund, Juhani Tyrväinen). 3-0 (13.08) Isac Brännström (Pontus Andreasson).

Andra perioden: 3-1 (28.14) Nicklas Danielsson (Chay Genoway, Oula Palve)

Tredje perioden: 3-2 (47.46) Oula Palve (Tom Hedberg, Dmytro Timashow). 4-2 (49.04) Oscar Engsund (Carl Mattsson).

Skott: 30-25