Heroisk vändning hemma mot Luleå
Publicerad: 2022-12-28
SHL
Underläge 0-3 blev seger 7-4 när vi stod för en mäktig vändning hemma mot Luleå.

Vi fick en minst sagt tuff start i kvällens match där Luleå genom tre snabba mål gick upp i 3-0 ledning efter dryga nio minuter. Efter detta bytte vi sedan målvakt vilket innebar att Oliver Håkansson fick komma in och göra sin debut i Brynäströjan.

Efter detta lyfte vi oss något och kunde innan periodpaus hitta ett reduceringsmål till 1-3 genom Oula Palve.

I den andra perioden jämnade spelet ut sig och tre minuter in i perioden kom sedan nästa reducering när Samuel Johannesson pricksköt 2-3 från sin backposition. Vi nöjde oss alltjämt inte där för under de avslutande tre minuterna kom ytterligare två mål och fullbordad vändning när Bertilsson och Sklenicka blev målskyttar vilket gav oss 4-3 efter två perioder.

Fem minuter in i den tredje kom sedan nästa mål och detta genom Dmytro Timashov som siktade in sig och sköt 5-3 bakom Lassinantti. Bara minuter senare skulle dock gästerna komma tillbaka genom Julius Honka och det var reducerat till 5-4.

Kort därefter tilldelades sedan Oscar Eklind ett matchstraff vilket ledde till ett massivt tryck mot vårt mål men Håkansson fortsatte sitt storspel och såg till att vi kunde hålla undan.

Istället var det vi som skulle göra nästa mål och detta när återvändande Jacob Blomqvist sköt sitt andra mål på lika många matcher och det var ledning 6-4. Under avslutningen av matchen tog sedan Luleå ut målvakten men istället för någon reducering kunde Scott skjuta 7-4 i tom målbur vilket även blev slutresultatet.

Värt att nämna med segern utöver våra tre poäng var att debuterande Oliver Håkansson noterades för den fina räddningsprocenten 95,24 och att Johanneson noterades för fyra poäng.

Härnäst väntar bortamatch mot tabellsjuan Rögle på fredag. Väl mött.

Brynäs IF - Luleå Hockey 7-4 (1-3, 3-0, 3-1)

Första perioden: 0-1 (06:35) Leo Komarov (Pontus Själin, Brendan Shinnimin). 0-2 (08:44) Isac Brännström (Mario Kempe, Pontus Själin). 0-3 (09:28) Brendan Shiinimin (Erik Gustafsson, Jonathan Andersson). 1-3 (12:58) Oula Palve (Samuel Johannesson, David Sklenicka).

Andra perioden: 2-3 (23:29) Samuel Johannesson (Anton Rödin, Johan Larsson). 3-3 (37:23) Simon Bertilsson (Theo Lindstein, Hannes Björninen). 4-3 (38:52) David Sklenicka (Oula Palve, Anton Rödin).

Tredje perioden: 5-3 (45:50) Dmytro Timashov (Samuel Johannesson, Anton Rödin) spel fem mot fyra. 5-4 (46:56) Julius Honka (Oscar Engsund, Jack Connolly). 6-4 (54:23) Jacob Blomqvist (Samuel Johannesson). 7-4 (57:38) Greg Scott (tom målbur).

Skott: 17-30