Brynäs IF förlänger kontraktet med Daniel Mannberg — stannar över säsongen 2021/22
Herr2020-01-08
Daniel Mannberg gör sin målmässigt bästa säsong i karriären. Nu har han belönats med en kontraktsförlängning. Det nya avtalet innebär att 27-åringen stannar i klubben över säsongen 2021/22.

Under säsongen 2014/15 kom Daniel Mannberg till Brynäs IF.

Sedan dess har han stannat.

Den här säsongen är alltså hans sjätte i klubben - och hans hittills bästa säsong målmässigt med åtta mål på 30 matcher (totalt tio poäng).

Och nu har han skrivit på ett nytt tvåårsavtal, som håller honom i klubben över säsongen 2021/22.

— Det har gått tungt för laget under säsongen men personligen känner jag att jag har tagit kliv. Det var en av sakerna som gjorde att jag ville stanna kvar, att jag utvecklas och det känns som att jag har tagit steg i mitt spel hela tiden. Sen trivs jag bra både utanför och på isen, säger Mannberg.

Under sina sex år i Gävle och Brynäs har 27-åringen fått uppleva både toppar och dalar, och det som sticker ut för honom är SM-finalen 2017.

— Det bästa jag upplevt är finalen. Sättet vi förlorade på var hemskt men det var mäktigt att få uppleva en sjunde och avgörande SM-final. Det var sån grym hockeystämning i stan och det andades hockey i Gävle, säger Mannberg och fortsätter:

— Just nu är vi inte där vi ska vara. Men jag vill vara här och vända på det här och ta oss tillbaka till toppen. Det var en stor drivkraft för mig i att jag ville stanna i Brynäs.

Herransvarige Michael Sundlöv om förlängningen:

— Jag kan vara ärlig och säga att jag inte var helt övertygad kring Mannberg när jag kom hit i maj och jag visste inte riktigt var jag hade honom. Men han har tagit många kliv framåt den här säsongen och när han var som hetast under hösten skulle jag inte ha bytt ut honom mot någon. Han har varit här länge och trivs i både Gävle och Brynäs så det var självklart för oss att förlänga med honom. Genom de kliv han har tagit har han bevisat att han ska vara här.

Vilken roll ser du för Mannberg i lagbygget både nu och kommande år?

— Vi kontrakterar inte Daniel Mannberg utifrån en förväntning på honom att leda en förstafemma. Vi skapar en plats i kommande trupper för honom som en kompentent rollspelare med stor offensiv uppsida. Han är en spelare som är bra i både offensiv och defensiv zon och som alltid gör sitt yttersta för att vi ska vinna hockeymatcher.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist