Insamling för dubbla värvningar till herrtruppen
Publicerad: 2020-07-06
Herr
Hej, Brynäsare! Nu behöver föreningen din hjälp.

Så här gör du för att bidra - insamlingen pågår till söndagen den 19 juli

Donera valfritt belopp till bankgiro: 265-7559 och märk donationen med Fansens värvning

Swisha valfritt belopp till 123 350 06 75 och märk donationen med Fansens värvning

Summa just nu

Per den 12 juli är insamlingen uppe i 1 920 000 kronor.

{!A}

Information från klubbdirektören Michael Campese

Brynäs IF har i dag en konkret möjlighet att förstärka herrtruppen med två spelare av absolut toppklass i SHL. Det handlar om kraftigt NHL- och landslagsmeriterade Patrik Berglund och "vår egen" Simon Bertilsson. Spelarna har i samtal bekräftat att de är intresserade av en framtid hos oss och vår ambition är att kunna bereda plats för båda.

Med en redan fylld trupp och Coronakrisen i samhället behöver vi vara ansvarsfulla genom att inte riskera för mycket av föreningens ekonomi, samtidigt som vi inom det också vill göra en maximal ansträngning för att ta den här möjligheten till att göra en extra satsning på SHL-truppen. Därför behöver vi gemensamt hjälpas åt att skapa en ekonomisk lösning!

Föreningen inser och förstår att covid-19 och andra förutsättningar kan innebära att du inte har möjlighet att vara en del av en insamling. Men, om du har möjlighet och gärna ser att vi värvar de här två spelarna behöver vi dig med oss nu. Brynäs IF är allas vår förening och det är upp till oss hur mycket vi vill bidra med till att utveckla den.

Jag och organisationen önskar samtliga en fortsatt trevlig sommar. Snart startar vi säsongen 20/21!

Så här gör du för att bidra - insamlingen pågår till söndagen den 19 juli

Som privatperson

Donera valfritt belopp till bankgiro: 265-7559 och märk donationen med Fansens värvning

Swisha valfritt belopp till 123 350 06 75 och märk donationen med Fansens värvning

Som företagare

Donera valfritt belopp till bankgiro: 265-7559 och märk donationen med Fansens värvning och ditt företagsnamn

Swisha valfritt belopp till 123 350 06 75 och märk donationen med Fansens värvning och ditt företagsnamn

Eller kontakta någon av våra säljare direkt:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Frågor och svar kring insamlingen till klubbdirektören Michael Campese och herransvarige Michael Sundlöv

Varför går ni ut med en insamling?

— MC: Vi har fått en möjlighet att värva både Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Berglund på ett tvåårskontrakt och Bertilsson på fyra år. Spelarna vill till oss och vi vill ha dom här, nu måste vi kraftsamla för att lösa pengarna och få till affären.

— Beskeden att det är möjligt kom i ett läge där vi redan hade fyllt truppen. Det betyder att vi är i en situation där vi behöver skjuta till mer pengar till spelarbudgeten. Utifrån var samhället befinner sig med covid-19 vill vi vara ansvarsfulla och undvika att äventyra föreningens ekonomi genom att ta av det egna kapitalet. Samtidigt är vi väl medvetna om att våra supportrar, precis som vi, gärna önskar att kunna satsa genom att förstärka laget ytterligare. Därför ställer vi nu frågan till alla Brynäsare runtom i landet om de är beredda att hjälpa till för att säkra de pengar som krävs för att värva spelarna.

— Förhoppningsvis finns det ett tillräckligt stort hockeyintresse i Gävle och bland våra supportrar och partners för att lösa det. Det är upp till oss alla gemensamt att visa att det är tillräckligt viktigt för att skapa en gemensam investering.

Hur mycket pengar handlar det om?

— MC: Det är två spelare på absoluta toppnivån i SHL. Berglund har elva säsonger bakom sig i NHL och Bertilsson har spelat OS för Tre Kronor och var över i KHL förra säsongen. Det handlar som i samtliga fall med den här kategorin av spelare om stora pengar och det är därför vi behöver supportrarna och våra företagspartners med oss för att vi ska bedöma att vi inte tar en för stor ekonomisk risk. Ju mer pengar vi får in desto större blir möjligheten för oss att lyckas värva spelarna.

Vad händer om ni inte drar in tillräckligt mycket pengar och inte lyckas värva spelarna?

— MC: Vår bedömning efter de samtal vi har med spelarna och deras rådgivare är att vi med den hjälp vi nu ber om kommer att lyckas värva spelarna. Skulle det trots allt ändå inte bli så kommer vi självklart att betala tillbaka pengarna.

Har ni någon deadline för när det ska vara klart?

— MS: Brynäs IF är inte den enda klubb på marknaden som söker spetsvärvningar av den här kalibern och båda spelarna vill förstås kunna göra klart var de ska skriva sina kommande kontrakt så snabbt som möjligt. Vi är inte ensamma om att vilja kontraktera Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Utifrån det är det viktigt att vi kan agera relativt snabbt i den här processen. Därför har vi satt söndagen den 19 juli som deadline.

I tidigare intervjuer har ni uttryckt att ni måste släppa spelare för att kunna finansiera en sådan här värvning. Nu går ni ut med en insamling?

— MS: Utöver insamlingen kommer vi fortsatt se över hur vi kan effektivisera spelartruppen. Samtidigt bygger en spelarmarknad och alla trader på en säljande och en köpande klubb. Finns det ingen köpare kan vi heller inte genomföra en försäljning och som arbetsgivare måste vi alltid respektera de avtal vi skrivit. Utifrån att vi bedömer att vi behöver genomföra det här under juli månad kan vi inte riskera att säkerställa det endast genom eventuella förändringar i spelartruppen. Vi behöver hitta en lösning där vi både kan satsa på att utveckla vår trupp samtidigt som vi tar ansvar för föreningens ekonomi, och det bästa sättet att göra det är att våra supportrar och partners får möjlighet att hjälpa till. Sedan kan vi bara hoppas att intresset där ute är tillräckligt stort för att lyckas.

Men borde ni inte snarare sänka spelarbudgeten och kostnaderna för att ta höjd för konsekvenserna av covid-19?

— MC: Det är en fråga med flera förgreningar. Vi har redan sedan mars implementerat kostnadseffektiviseringar över hela verksamheten och kommer att fortsätta se över vilka fortsatta åtgärder vi kan göra. Samtidigt är Brynäs IF:s viktigaste tillgång i dag vår spelartrupp för herrlaget och dess slagkraft i SHL givet den mängd intäkter som är kopplat till det.

— Det finns ett talesätt som heter att i de jävligaste av tider görs de bästa investeringarna och kanske kan vi inspireras av det. Det bästa vi kan göra för Brynäs IF:s ekonomi över tid är att säkerställa en sportslig framgång där våra representationslag tillhör de högsta serierna och tar del av de intäkter som genereras där. Covid-19 är föreningens största utmaning genom tiderna i ett, förhoppningsvis, relativt kortsiktigt perspektiv. Att exempelvis åka ur SHL skulle kunna riskera att vara ännu värre över tid och därför behöver vi fortsätta investera i spelartruppen och därigenom också avlöna spelare så att de anser att Brynäs IF är en potentiell arbetsgivare.

— Kan vi här och nu starta en förbättringsresa dit vi är ett kontinuerligt slutspelslag kommer det också generera ökade intäkter. Kan en investerad krona leda till två kronor i resultat så är det alltid en bra affär och det är så vi har värderat den här uppkomna situationen.

Föreningen brukar referera till en undersökning gjord utav Upplevelseinstitutet som konstaterar att det finns 500 000 Brynässympatisörer i Sverige. Det visar på en potential att lyckas med exempelvis en sådan här insamling?

— MC: Ja, det är en häftig siffra och den här insamlingen kan bli en fingervisning om hur stora saker vi kan skapa tillsammans. Vi har ett väldigt stort stöd av våra seriekortsinnehavare, supportrar och företagspartners både i Gävle och från de som reser till matcherna. Samtidigt har vi massvis med fans utöver det som inte har möjlighet att gå på matcher och som kan hjälpa till att stötta föreningen på det här sättet i stället.

— Den dagen vi hittar ett sätt som attraherar den här stora massan av Brynäsare att vara individuella pusselbitar som tillsammans utgör en stor helhet kommer vi att kunna ta föreningens ekonomi till en ny nivå. Och därigenom också vår sportsliga utveckling givet den tydliga korrelationen som finns mellan en stark ekonomi och sportsliga förutsättningar. Det är upp till alla oss Brynäsare att gemensamt bestämma hur mycket vi är beredda att bidra med för att ta föreningen dit vi önskar ha den.

Hur mycket bedömer du att Berglund och Bertilsson skulle tillföra sportsligt?

— MS: Det behövs inget långt svar på den frågan. Massor. Vi pratar om två stora vinnarskallar med tydliga spetsegenskaper i sina respektive positioner. I Patrik Berglunds fall handlar det om en av våra största externa värvningar i modern tid. Vi har haft förmånen att utveckla ett gäng fantastiska spelare genom våra egna led, men gällande värvningar utan anknytning till Brynäs IF skulle Berglund med elva ordinarie säsonger i NHL bakom sig vara av en annan dignitet än det vi rekryterat på många, många år.

Kommunikationschef Kevin Johansson
Huvudpartners
Officiella Partners