Samuel Asklöf upp på skadelistan: "Undersöker möjligheten till operation"
Publicerad: 2019-01-30
Herr
Samuel Asklöf är för tillfället inte tillgänglig för spel i Brynäs IF. Centern har en överkroppsskada. — Vi kommer att undersöka möjligheten för operation, säger fystränaren Magnus Ågren.

Det var under tredje perioden i 4-1-segern mot Linköping som situationen inträffade.

Samuel Asklöf tacklades mot sargen.

Och ådrog sig en överkroppsskada.

Den är nu konstaterad så pass allvarlig att den uppgraderas från "dag till dag"-status till att centern inte är tillgänglig för spel under den närmsta framtiden.

— Han har en konstaterad överkroppsskada. Vi kommer att undersöka möjligheten för en operation - för att därifrån eventuellt kunna spela i ett slutspel, säger fystränaren Magnus Ågren.

Brynäs kommer att återkomma gällande Asklöf så fort det finns ny information kring situationen.

Detsamma gäller med backen Lukas Kilström.

— Det är väldigt tråkigt att tvingas konstatera den här skadan på Samuel, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Med Asklöf borta lyfte Brynäs upp J20-forwarden Adrian Elefalk i 1-4-förlusten mot Mora IK.

Hur ser du på bredden i forwardsuppsättningen utifrån det beskedet?

— Vi blir en spelare kort, samtidigt har vi spelare som fyller på underifrån från vår juniorverksamhet. Jag förstår och är medveten om att många som följer oss tycker att vi måste agera här och nu och lyfta in spelare utifrån med kort varsel. Samtidigt har jag och organisationen ett ansvar att inte ta förhastade eller stressade beslut. Precis som jag sagt flera gånger tidigare följer vi marknaden kontinuerligt för att hitta spelare som passar in i det vi vill bygga med vårt lag och i vårt omklädningsrum. Det är många parametrar som avgör vad som är en bra värvning. När och om vi hittar rätt spelare så kommer vi att agera, säger Dackell.

Kommunikationschef Kevin Johansson
Huvudpartners
Officiella Partners