Tung lördag i Monitor ERP Arena
Publicerad: 2022-12-03
SHL
Tidigt ledningsmål hjälpte föga när Frölunda var numret starkare och lämnade Gävle med alla tre poäng när man vann med siffrorna 5-2.

Vi fick en bra inledning i dagens match när Samuel Johannesson knappa nio minuter iun på matchen hittade målet när han från sin backposition pricksköt 1-0 i bortre krysset.

Glädjen blev dock kortvarig för fem minuter senare skulle Frölunda hitta ett kvitteringsmål till 1-1 efter att Max Friberg blivit målskytt för gästerna. I den andra perioden fick vi sedan inleda med dryga minutens spel i spel fem mot tre där vi skapade ett flertal bra chanser men lyckades inte förvalta möjligheten. Istället var det gästerna som skulle få jubla nästa gång när Patrik Carlsson blev målskytt till 1-2 dryga sex minuter in i perioden.

I den tredje perioden fick vi sedan en bra start när Nick Olesen bara behövde 31 sekunder för att kvittera matchen till 2-2 när han hittade en lucka bakom Johansson i gästernas målbur.

Tyvärr kunde vi inte fullborda vår vändning utan istället skulle Frölunda göra nästa tre mål varav det sista i tom målbur och vinna matchen med siffrorna 5-2.

Härnäst väntar match borta mot Timrå på torsdag när vi går för att bryta vår förlustsvit.

Matchfakta

Brynäs IF - Frölunda HC 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)

Första perioden: 1-0 (08:52) Samuel Johannesson (Linus Ölund, Niklas Friman). 1-1 (13:32) Max Friberg (Patrik Carlsson, Joel Lundqvist).

Andra perioden: 1-2 (26:25) Patrik Carlsson (Joel Lundqvist, Anthony Greco).

Tredje perioden: 2-2 (40:31) Nick Olesen (Johannes Kinnvall, Dmytro Timashov). 2-3 (45:59) Loui Eriksson (Isac Born, Jacob Nilsson). 2-4 (53:18) Nicklas Lasu (Anthony Greco). 2-5 (59:24) Max Friberg (Linus Nässén, Christian Folin) mål i tom målbur.

Skott: 27-31