Nu lanseras en ny gemensam satsning för tjejhockeyn i Gästrikland
Publicerad: 2018-06-13
Brynäs
Sandvikens IK, Gästriklands Ishockeyförbund och SISU kommer tillsammans med Brynäs IF göra en långsiktig gemensam satsning för att utveckla tjejhockeyn i distriktet med start säsongen 2018/2019.

Tidigare under våren och försommaren har Brynäs IF presenterat delar av föreningens stora nysatsning på just tjej- och damverksamheten. I nysatsningen fokuserar Brynäs IF på tre delar för att skapa en hållbar verksamhet för tjejer och damer som vill spela hockey i Gästrikland och inom föreningen.

Första delen består av att förbättra förutsättningarna för Brynäs IF:s SDHL-lag – och den andra av att föreningen innan år 2020 ska ha ett hockeygymnasium för tjejer. Den tredje delen består av att arbeta fram och etablera Gästrikemodellen med en naturlig hockeytrappa med för tjejspelare upp till damlaget. Gästrikemodellen görs tillsammans med övriga föreningar i Gästrikland, Gävleborg ishockeyförbund och SISU-idrottsutbildarna Gävleborg.

Sandvikens IK, Gästriklands Ishockeyförbund och SISU-idrottsutbildarna Gävleborg kommer tillsammans med Brynäs IF göra en långsiktig gemensam satsning för att utveckla tjejhockeyn i distriktet med start säsongen 2018/2019.

I den gemensamma satsningen ingår öppna gemensamma träningar för tjejer. Träningstillfälle ges varje onsdag i Gavlerinken Arena och varannan måndag på Jernvallen i Sandviken.

-Att vi nu utökar satsningen för tjejerna i distriktet känns som en självklarhet. Nu har vi även förbundet, SISU samt Sandvikens IK med i båten. SIK med Markus Baggström i spetsen har länge varit i framkant vad det gäller satsningen på tjej- och damhockeyn och här har vi i Brynäs IF mycket att lära. Nyligen rekryterades Erika Grahm som ny verksamhetsutvecklare för dam- och tjejverksamheten i Brynäs IF. Den värvningen tillsammans med samarbetet med Sandvikens IK och förbundet utgör verkligen en spännande satsning med personer och organisationer med mycket kunskap inom dam- och tjejhockeyn säger Henrik Glaas, ungdomsansvarig Brynäs IF.

Utöver gemensamma träningar kommer även satsningen innehålla föräldrautbildningar, cup, internmatcher och en tjejkväll för att tillsammans se på ishockey och stärka sammanhållningen i gruppen.

-Vi har vid upprepande tillfällen försökt göra satsningar för tjejer i distriktet men nu känns det som att vi gemensamt med Brynäs IF, SISU och förbundet kommit fram till en bra lösning och utvecklingsplan för hur vi kan skapa bättre förutsättningar för tjejer. Jag tror även på sikt att detta kan skapa ett mervärde för båda klubbarna i regionen och det ser verkligen spännande ut, säger Markus Baggström Sandvikens IK.

Som ytterligare ett led i detta kommer Brynäs IF Dam att förlägga en av sina SDHL matcher i Sandviken kommande säsong vilket vi ser mycket positivt på.

För mer information om nysatsningen på tjej-ishockeyn, kontakta Markus Baggström Sandvikens IK på +46 76-338 62 22 eller Henrik Glaas Brynäs IF på +46 70-203 74 63

Kommunikationschef Elin Lith