Fansens pris till Johan Alcén
Herr2017-05-12
Svårt att hitta någon värdigare mottagare.

Tillsammans med Svenska Fans och Eliteprospects delade igår Hockeysverige ut Fansens pris. Det blev en överlägsen seger för Brynäs Johan Alcén. Vilket är lätt att förstå. Johan är en person som pratar mycket om att låta hjärtat vara med. Och det är inte bara tomma ord. Det är lätt att gilla en sådan person.

-Jag vill tro att man röstar på mig för att jag är en sprallig och glad kille som sprider en härlig energi och lever min dröm. Detta kanske syns i hur jag spelar och i sociala medier, säger han själv.

Att han lever sin dröm märks när man pratar med honom. Det finns en ständig närvaro i hans sätt att vara. Du får hans absoluta uppmärksamhet. Samtidigt kan man skönja en viss otålighet över att få saker och ting gjorda. Sällan flyter han förbi obemärkt. Jag antar att hans motståndare på isen också uppfattar honom ungefär så.

{!A}

-Det känns oerhört hedrande att få priset. Verkligen speciellt. Utan fansen och all support skulle vi inte kunna hålla på med detta. Att få ett erkännande av dem att man gör något extra känns häftigt. Samtidigt är det lite overkligt att nämnas i samma mening som Janne Sundström och Jocke Lindström.

Brynäsredaktören för Svenska Fans, Viktor Alner, säger så här om Johan Alcén ”en ödmjuk kille som älskar att vara på isen och att spela för Brynäs IF. Och det visar han väldigt tydligt. Han lyckas förmedla sin passion för laget. Han är enkel och öppen på sociala medier och ligger nära fansen med sitt klubbhjärta. Han älskar att vara där han är och han är där här och nu”.

-Vi i Brynäs gör mycket hela tiden och försöker vara aktiva. Till exempel med en Bra Start, säger Johan själv.

Där hör vi lagspelaren Alcén. En spelare som pratar i vi-form och som verkligen förtjänar Fansens pris.

Sportreporter Peter Mansson