Andreas Dackell ny sportdirektör i Brynäs IF
Publicerad: 2018-12-12
Rekryteringen av Brynäs IF:s nya tjänst som sportdirektör är klar. Andreas Dackell har tackat ja.

En viktig del i Brynäs pågående strategiarbete har varit att se över den sportsliga organisationen.

Där fattades tidigt ett beslut att skapa en ny tjänst, som sportdirektör, med övergripande ansvar över den sportsliga verksamheten.

Under hösten har en rekryteringsprocess drivits för att hitta rätt person.

Nu är det klart.

**Andreas Dackell kliver **av föreningens styrelse för att i stället tillträda den nya tjänsten från och med 1 januari 2019.

— Det känns personligen oerhört bra att det är Andreas Dackell som intar den här tjänsten. Vi har haft möjlighet att arbeta väldigt nära varandra sedan mitten av april när jag började jobba för Brynäs. Vi har funnit ett gott samarbete, har lätt att kommunicera och förstår varandra. Vi har samma bild av vad Brynäs ska stå för framåt och hur vi kan skapa sportsliga framgångar för klubben, säger klubbdirektören Michael Campese.

— Andreas hjärta för föreningen behöver ingen fundera på. Alla beslut han tar och allt han säger är för klubbens bästa, han sätter alltid Brynäs i första hand och inte sig själv. Sedan har han under tiden som tillförordnad sportchef visat att han har stor kunskap i frågor som han inte jobbat med dagligen tidigare. Det tillsammans med hans erfarenhet som spelare och ledare på hög nivå har gjort att han visat sig vara precis så bra i de här frågorna som vi trodde och hoppades på.

Campese fortsätter:

— Att få ner Andreas från styrelsen till driften känns väldigt bra. Nu kommer han att kunna ha daglig kontakt med både mig och övriga organisationen. Sedan är det en person med glimten i ögat och som vill få folk runtomkring sig att må bra – samtidigt som han är rak i sin kommunikation och vågar ta tuffa, nödvändiga, beslut när så krävs.

Sportdirektören kommer att arbeta nära klubbdirektören Michael Campese.

Tjänsten är inte en traditionell sportchefsroll – utan Dackell kommer ha en dam-, junior- och ungdomsansvarig samt en ekonomiassistent på sin avdelning.

På sikt är ambitionen också att rekrytera en herransvarig för att komplettera den sportsliga organisationen.

— I början av november började vi titta på eventuella namn till rollen som herransvarig. Det arbetet intensifieras nu. Hittar vi rätt person så kommer vederbörande troligtvis att vara på plats innan sommaren. Gällande lagbygget för nästa säsong är vi trygga med att den befintliga rekryteringsgrupperingen kommer att göra ett framgångsrikt arbete - som sedan kommer att bli ännu bättre över tid med en framtida herransvarig som kompletterar den konstellationen.

— I nuvarande rekryteringsgrupp ingår klubbdirektör, sportdirektör, junioransvarige Tomas Thelin, Inge Hammarström samt vårat övriga nätverk med scouter och personer vi diskuterar dessa frågor med. Det är den gruppen som bygger herrlaget för säsongen 19/20.

Andreas Dackell: — Det känns ärofyllt. Jag är Brynäsare ända in i hjärtat och allt jag har gjort är för Brynäs bästa. Jag känner att jag kan göra ett bra jobb här på det sättet vi har i och med nytänket kring organisationen och vad klubben ska göra. Jag har lite bakgrund i vad som brustit tidigare via arbetet i styrelsen under ett antal år. Därför känner jag mig också trygg i vad styrelsen vill med föreningen i framtiden. Och jag känner att jag kan vara med och påverka i det här nya uppdraget.

Du har tidigare förmedlat budskapet att du inte sett dig själv som aktuell till den här tjänsten, vad förändrades under resans gång?

— Första gången jag fick frågan var redan i höstas i samband med att det stod klart att vi inte skulle förlänga med Stefan Bengtzén. Då sa jag nej. Då var det som jag sagt hela tiden, att jag inte kände mig mogen. Men samtidigt hade jag lovat att ställa upp som tillförordnad sportchef under de här veckorna där vi skulle rekrytera en ny person. Under den tiden har jag växt in i det mer och mer och nu känns det oerhört spännande och roligt att vara med och göra den här resan. Jag vet vad styrelsen tillsammans med Micke (Campese) vill och vart vi är på väg med föreningen. Vi ska starta någonting nytt i Brynäs IF.

Fakta: Så är rollbeskrivningen för sportdirektören i Brynäs IF

Totalt ansvar för hela sportsliga organisationen

Medlem i ledningsgruppen för Brynäs IF

Nära samarbete med Klubbdirektör

Ekonomiskt ansvar för sportorganisationen

Strategiskt och praktiskt ansvar för sportslig utveckling inom Brynäs

Personalansvar för sportslig organisation

Sammankallande för grupper och möten inom sporten

Rekryteringsansvarig ledande sportsliga roller.

Delaktig i uppbyggnad av herr-/damtruppen

Ansvarig för utveckling av regionen

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist
Huvudpartners
Officiella Partners