Brynäs damlags lagkapten slutar
Dam2018-03-20
Jag har utvecklats både på och utanför isen som person och lärt mig våga tro på mina åsikter

Nummer 42 på ryggen och C på framsidan av Brynäströjan. Så har vi lärt oss att se Angelica Östlund som nu efter 15 år med ishockeyn tackar för sig.

-Egentligen var det ett beslut jag tog redan före säsongen. Det var väldigt skönt att veta att det skulle bli så. Det krävs så mycket tid och motivation på den här nivån och jag kände att jag ville prioritera andra saker i livet.

Angelica svarade för en mycket bra sista säsong. Hon ledde sitt lag med pondus och visade vägen för lagkamraterna.

-Det har varit ärofyllt att få vara Brynäs kapten. Och det är klart att jag kommer att sakna hockeyn. Efter så många år är det en stor pusselbit att plocka bort. Det har skapats många minnen. Och även om det är svårt så här direkt efter den sista säsongen att peka ut något speciellt så står de fyra SM-finalerna högt upp på listan över fina minnen.

{!A}

-Nu ska jag fylla tiden med annat. Men först ska jag låta det här beslutet riktigt sjunka in. Jag vet i alla fall att jag har ett år kvar av mina studier att ta tag i, säger Angelica.

Men helt försvinner hon inte från Brynäs och ishockeyn. Som Brynäs tidgare i dag kunde berätta har det bildats en arbetsgrupp för att jobba fram bättre villkor för damhockeyn. I den arbetsgruppen har Angelica tagit en plats.

Sportreporter Peter Mansson