Brynäs IF stärker truppen – back skriver på till 3 februari
Publicerad: 2019-01-09
Herr
Tre backar på skadelistan. Nu agerar Andreas Dackell – och kontrakterar Adam Deutsch till den 3 februari. — Det passar perfekt med Adam, säger sportdirektören.

Eric Norin är långtidsskadad.

Sedan utökades skadelistan med både Lukas Kilström och Marcus Ersson efter hemmamatchen mot Rögle.

Det betydde att Brynäs bara hade fem ordinarie backar in i nuvarande vecka.

Nu uppgraderas uppställningen med en spelare till. Efter onsdagens träning, strax efter klockan 12, gjorde Andreas Dackell klart dealen med Deutsch agent – vilket betydde att värvningen var klar.

— Vi åkte tyvärr på två hjärnskakningar i lördags och satt med bara fem backar. Självklart har vi juniorbackar också, men även J20 har haft skador och sjukdomar och går fullt med två matcher varje helg. Vi behöver fullt numerär av backar nedåt i leden också och därför väljer vi den här lösningen, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Och fortsätter:

— Sedan passar det perfekt med Adam. Han hade brutit sitt kontrakt med Zagreb och var här hemma i staden. Vi känner honom sedan tidigare och han känner oss. Han har gjort det bra tidigare i Brynäs och varit ute i några år och mognat i spelet. Han har sett bra ut i träning nu när han varit med.

23-årige Deutsch är en Gävlekille med Strömsbro IF som moderklubb. Han kom till Brynäs som U16-spelare och gick alla led genom juniorverksamheten upp till att göra A-lagsdebut inklusive 0+2=2 poäng på sju slutspelsmatcher säsongen 14/15.

Backen mäter 184 centimeter och väger in på 86 kilo.

Han har under de fyra senaste säsongerna spelat en säsong för Almtuna i allsvenskan och tre för kroatiska Medvescak Zagreb. En klubb som under dessa tre säsonger spelat en i KHL och två i EBEL-ligan.

— En stabil back. Bra skridskoåkare som läser spelet bra. Han kommer att komma in och göra ett bra jobb för oss nu. Sen tar vi en ny dialog när kontraktet går ut. Deutsch spelar för Brynäs i hemmamatchen mot Frölunda på torsdag.

Gällande status med Marcus Ersson och Lukas Kilström säger Dackell:

— Går allt som det ska så är Ersson inte långt bort från spel. Kilström har lite längre kvar, men har ändå inlett rehaben bra.

Kommunikationschef Kevin Johansson
Huvudpartners
Officiella Partners