Den glade grubblaren – ny bok om Brynäsikonen Wille Löfqvist släpps 10 december
Brynäs2022-12-01
Inom kort lanseras en ny bok om en Brynäslegend. Lördagen 10 december släpps boken om Wille Löfqvist, skriven av Ulf Kriström.

Lördagen 10 december - i samband med hemmamatchen mot Växjö i SHL - lanseras en ny bok om en av våra stora Brynäsikoner.

1947 var ett speciellt år i Sverige. Andra världskriget hade tagit slut två år tidigare. Sverige moderniserades i snabb takt. Vi fick elspisar, varmvatten, centralvärme, vattentoaletter och kylskåp i våra nybyggda lägenheter, och så fick vi såväl källskatt som personnummer och barnbidrag.

Folkhemsdrömmen var på väg att bli verklighet, även om vi fortfarande drogs med diverse ransoneringar och besparingsplaner i krigets skugga. I Gävle invigdes Folkets Hus, det nya öster om Gamla Gefle, liksom Tekniska gymnasiet (Teknis) m.m.

Gefle IF, som Sveriges äldsta idrottsförening, var också på hugget efter kriget. De startade Milanserien i fotboll och ishockeylaget vann DM. Men bäst i stan var ändå GGIK, som gick upp i division I med ett mycket ungdomligt hockeylag där Stöveln Öberg var den stora stjärnan.

Även i Strömsbro hände något alldeles speciellt. Den 12 april föddes Sven William Löfqvist.

Brynäs- och golfprofilen William Löfqvist gick bort i cancer den 23 oktober 2016. Många, många minns honom ännu med värme, och för att ännu fler ska förstå vilken sorts människa han var har vi skapat denna bok. Med 500 matcher och 6 SM-guld för stadens stolthet så kan man verkligen kalla Wille för en riktig Brynäslegend!

Kort om Wille Löfqvist

105 landskamper för Tre Kronor

Brons OS Lake Placid 1980

Brons VM Katowice 1976

Silver VM Moskva 1973

Brons VM Bern, Genève 1971

Om boken Den glade grubblaren

Författare: Ulf Kriström

Format: Inbunden, 210 mm x 291 mm (A4).

Omfång: C:a 300 sidor

Förlag: Idrottsförlaget i Västerås AB

Release: 10 december 2022 i samband med hemmamatchen mot Växjö i SHL. Signering av författaren samt Brynäsikoner kommer att ske i anslutning till souvenirbutiken innan match och i periodpauserna.

Boken ges ut av Idrottsförlaget och marknadsförs i samarbete med och till förmån för Brynäs IF.

Brynäs IF