En tuff back är spelklar ikväll
Publicerad: 2017-02-14
Herr
En av SHL´s tuffaste backar är tillbaka i spel i kvällens match mot Djurgården

Ikväll är det äntligen dags för Simon Bertilsson att göra comeback efter en skadeperiod. Bertilsson som började i Brynäs med spel i J18-laget har hunnit med hela 270 SHL-matcher för klubben.
Vi pratade med Bertilsson på måndagseftermiddagen om känslorna om att komma tillbaka inför tisdagens bortamatch mot Djurgården.

Hur känns det att göra comeback i matchen mot Djurgården?

  • Känns jättekul, jag är glad för att komma tillbaka nu i just detta skede av säsongen, jag tycker att det är som roligast nu och att få plocka fram en tuffare spelstil när det går närmare slutspel och slutstriderna. Det är fortfarande många poäng att plocka, och det är nu det tätnar mellan tabell-placeringarna berättar Simon Bertilsson.

Bertilsson som har haft ett specialkomponerat träningsschema under en period och har under kontrollerade former tränat sig tillbaka, och är nu mer än redo för slutstriderna. I mer än en vecka har Bertilsson tränat för fullt med övriga truppen i över en vecka. Han intygar att nu känns kroppen bra, jag har ju kört på hårt träning nu i över en vecka och kroppen har klarat det bra, så nu känns det positivt och jag känner mig stark säger Bertilsson.

I matchen mot Djurgården bildar Bertilsson backpar med Ryan Gunderson. – Ryan och jag, vi har ju spelat länge med varandra och vi känner varandra väl. Nu ska det bli roligt att gå tillbaka ut på isen och att jag då dessutom ska få spela med Ryan känns ju bara jättekul.

Efter tisdagens bortamatch mot Djurgården väntar ett hett Derby hemma i Gavlerinken mot Leksand på torsdag följt av bortamatch på lördag mot Malmö.

Klicka här för att köpa biljetter till veckans matcher

Elin Levin
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner