Lagkaptenen först ut med förlängning
Publicerad: 2016-11-22
Herr
Nu är det klart att Brynäs IF:s lagkapten Jacob Blomqvist stannar i Brynäs IF.

På tisdagen gjorde sportchef Stefan Bengtzén klart med Jacob Blomqvist om en förlängning på tre år.

– Jacob Blomqvist är en mycket viktig kugge i vårt lag och för Brynäs IF på många sätt, så jag är självklart mycket nöjd att vi kommit överens om en förlängning, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Det känns verkligen riktigt skönt att ha honom med i "båten framöver"

Jacob Blomqvist med moderklubb GGIK är hockeyfostrad i Brynäs IF där han gick hockeygymnasiet och spelade med juniorlagen fram till och med säsongen 05/06. Efter det fortsatte hans karriär i Kiruna IF, IFK Kumla och Valbo HC innan han säsongen 09/10 fortsatte till BIK Karlskoga. Säsongen 10/11 blev det spel i Modo där han stannade en säsong innan han säsongen 11/12 kom till Leksands IF. Det blev tre säsonger i Leksand innan Jacob kom tillbaka hem till Brynäs IF igen till säsongen 2014/2015. Nu är han lagkapten i Brynäs IF och klar för ytterligare tre säsonger i klubben.

– Jag är mycket stolt för att få representera Brynäs IF i minst tre år till, säger Jacob Blomqvist. Under alla mina säsonger i andra klubbar så var mitt mål att komma tillbaka till Brynäs IF. Nu när jag har kommit tillbaka är mitt mål att få lyfta SM-bucklan tillsammans med laget.

– Jag tycker också att vi har något intressant på gång, fortsätter Blomqvist. Vi har byggt upp något nu under några år, och det känns som att vi börjar få ihop allt. Jag är väldigt glad att få vara en del av den resan.

Jacob Blomqvist är en högerfattad forward med bra offensiva egenskaper. Han är en spelare som arbetar hårt, och som alltid ger allt för märket på bröstet. Han är en duktig skridskoåkare som spelar med hög fart och energi, och mycket vilja för laget.

– Jacke är en energispelare som bidrar både offensivt och defensivt på ett uppoffrande sätt, säger Stefan Bengtzén. Det har också ett mycket starkt signalvärde för andra spelare i laget.

Brynäs IF