Julklappen till fansen — Johan Alcén förlänger kontraktet: ”Älskar att spela i Brynäs”
Publicerad: 2018-12-24
Sportdirektör Andreas Dackell ordnade en julklapp till klubbens supportrar under julhelgen. Brynäs har förlängt kontraktet med publikfavoriten Johan Alcén — som har målet klart. — Att få lyfta guldet med Brynäs, det vill och ska jag vara med om, säger 30-åringen.

Johan Alcén är på väg mot sin poängmässigt bästa SHL-säsong i karriären. På 25 matcher har han gjort nio (4+5) poäng. Toppnoteringen gjorde han förra året när han stod för 13 (8+5) poäng i grundserien.

Men framför allt är det i defensiven och i hur han bidrar vid sidan av isen som Alcén har sina styrkor.

— Det här känns jäkligt bra för oss som förening. Han är brynäsare i grund och botten och har gjort många bra saker för oss. Han står för ett ledarskap, vet vad som krävs i Brynäs IF och är en bra läromästare för våra spelare som kommer underifrån. Johan tar den roll han får och är ruggigt laglojal, säger sportdirektör Andreas Dackell och fortsätter:

— Sen är han en viktig spelare på isen också. Speciellt i spelet med en man mindre på isen och han är en sån spelare man vill ha i laget i ett slutspel. Han har rutin och vet vad som krävs.

Kontraktet är skrivet på tre år.

— Det känns jäkligt roligt. Jag älskar att spela i Brynäs och har kollat på Brynäs sen jag var liten. Nu får man spela i den här tröjan som alla idoler har spelat i. Det är något som man tänker på varje gång man skrivit på ett kontrakt. Det är en speciell klubb med sin historia, säger Alcén.

Forwarden har Sandviken som moderklubb men kom till Brynäs i gymnasiet. Han tog klivet från juniorspel till herrlaget och återvände inför säsongen 2015/16 till klubben efter sejourer i Rögle, Leksand och Mora.

I januari hyllades han inför en storpublik i Gavlerinken efter att ha gjort 300 matcher för Brynäs.

— Klart det känns extra bra att det finns de som uppskattar det jag gör. Det är ingen hemlighet att om man spelar för Brynäs så representerar man många supportar runt om i Sverige och i hela världen. Det finns sjukt mycket brynäsare där ute som bryr sig om det vi gör. Det är både häftigt och hedrande att få vara en del i det. Det är speciellt att ta på sig den här tröjan.

Men det är inte bara Brynäs historia som gör Alcén exalterad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Det är även framtiden.

— Den här planen som finns nu när ”Dacke” kommit in, det känns extra spännande att få vara med på den resan. Det är något som varvas igång i klubben nu och det kittlar utöver att bara vara brynäsare.

Det stora målet återstår dock — att vinna SM-guld med klubben.

— Att få lyfta guldet med Brynäs, det vill och ska jag vara med om. Jag är uppvuxen här och då finns det inget större för mig. Det är något som vi bara ska ha.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist