Gävle Energi skriver nytt treårsavtal som officiell partner till Brynäs IF och En bra start
Publicerad: 2019-10-08
Brynäs
En gemensam vision om hållbar utveckling – och ett nytt affärsupplägg för att ta oss dit. Där är fundamenten bakom att Gävle Energi tecknar ett nytt treårsavtal som officiell partner till Brynäs IF och En bra start. — Vi har ett viktigt uppdrag att sprida kunskap om klimathotet och vikten av förnybar energi. Det kan vi göra tillsammans med Brynäs IF i det här partnerskapet, säger Malin Eriksson, marknadschef på Gävle Energi.

Under hösten 2019 gick Gävle Energis treårsavtal som officiell partner till Brynäs IF och En bra start ut.

Nu är partnerskapet förlängt – med en tydlig ambition att verka tillsammans långsiktigt genom ett treårsavtal som sträcker sig till 2021.

— Oerhört glädjande och viktigt. Vi har haft förmånen att kunna förlänga med flera av våra största partners under det senaste halvåret – och det här beskedet från Gävle Energi är ytterligare ett bevis på att våra partners ser ett stort värde i det arbete vi gör tillsammans, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling i Brynäs IF.

Brynäs IF har aktiverat en uppgradering i föreningens hållbarhetsarbete.

Det som startade inom den sociala hållbarhetsdimensionen genom etableringen av En bra start under 2014 har i dag utvecklats till ett arbete inom de tre stora hållbarhetsdimensionerna. Där finns utöver den sociala verksamheten också ett inriktningsbeslut att arbeta med klimat- och ekonomifrågor ur ett hållbarhetsperspektiv.

I klimatdimensionen är Gävle Energi en av våra absoluta nyckelspelare sedan en lång tid tillbaka. Och kommer att vara det i ännu spetsigare form framåt.

— Brynäs IF och Gävle Energi har haft ett partnerskap som sträcker sig hela vägen tillbaka till storhetseran på 70-talet och vi är föreningens naturliga energipartner, säger Malin Eriksson, marknadschef på Gävle Energi.

— Vi har under många år hjälpt Brynäs att energieffektivisera verksamheten. Sedan 2004 har vi levererat 100 procent förnybar energi till arenan, och därefter också 100 procent förnybar fjärrvärme genom vårt fjärrvärmenät som är ett av Sveriges mest miljövänliga. För oss är samverkan och påverkan en viktig del i vardagen – och det når vi genom partnerskapet med Brynäs IF.

Gävle Energis verksamhet är riktad främst mot klimatdimensionen inom hållbarhetsarbetet. Men genom sitt partnerskap är de också med och möjliggör En bra starts arbete inom den sociala dimensionen.

— Vår roll som officiell partner i En bra start går hand i hand med vårt uppdrag inom våra hållbarhetsarbeten och våra värderingar. Tillsammans gör vi skillnad och skapar vinnare på och vid sidan av isen, säger Malin Eriksson.

Johan Cahling:

— Genom det här partnerskapet har vi enormt stor potential att väva ihop klimatfrågan med vårt sociala arbete. Det gjorde vi exempelvis under hela förra verksamhetsåret när huvudtemat för Barnkonventionens dag och våra uppdrag till skolklasserna handlade om just miljöfrågan. Klimathotet är en synnerligen stor, viktig och generationsöverskridande fråga som involverar såväl våra största partners som alla barn och unga vi träffar genom En bra start. Det är när vi arbetar så som vi växlar upp maximalt i den samlande kraft Brynäs IF kan vara för samhället i vår region och omvärld.

— Det är bara lyssna till Greta. Det handlar om vilken planet vi vuxna i dag vill överlämna till våra barn och unga i morgon. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Om alla idrottsföreningar världen över etablerade partnerskap med fundament i hållbarhetsarbete skulle det med stor sannolikhet ha ett stort positivt inflytande på vår värld. Där är vi fast beslutna att vara en pionjär och föregångare inom ishockeyn, inte bara i Sverige utan även globalt. När vi är ute och träffar de europeiska klubbarna med exempelvis European Hockey Alliance är det tydligt att de anser att vi som klubb har storleken och kraften för att vara en sådan föregångare.

I det nya avtalet utvecklar Brynäs IF och Gävle Energi en ny parameter inom partnerskapet.

Det gäller ett affärsupplägg.

Under de kommande tre åren kommer Brynäs IF och Gävle Energi tillsammans ta fram och utveckla ett erbjudande till dig som Brynäsare – där du kan välja att köpa 100 procent förnybar el, och genom det stötta föreningen ekonomiskt.

— Vi håller på att sätta de sista detaljerna kring det och kommer att återkomma med upplägget under den senare delen av hösten. Men det handlar om att vi tror att fler Brynäsare, ju mer vi berättar om hållbarhet och hur viktigt det är, kommer att vilja bli en del av utvecklingen. Det är time to level up för alla, privatpersoner som företag och föreningar. Här kommer Gävle Energi erbjuda alla Brynäsare möjligheten att både välja klimatsmart el – och samtidigt bidra ekonomiskt till Brynäs IF genom att göra så, säger Johan Cahling.

Malin Eriksson:

— Brynäs affärsnätverk har alltid varit en viktig del för oss. Men framåt har vi ett viktigt uppdrag att sprida kunskap om klimathotet och fördelarna med förnybar energi även till privatpersoner. Därför är det nya erbjudandet vi kommer presentera en viktig del i det nya partnerskapsavtalet. Kan vi och Brynäs IF tillsammans inspirera Brynäsare landet över att välja förnybar el och bli mer hållbara så kommer vi att göra skillnad. Därför kommer det erbjudandet vi håller på att ta fram ha en rörlig del där vi lämnar ytterligare ett ekonomiskt bidrag för varje år under det nya treårsavtalet som baseras på hur många Brynäsare som tecknar det vi kommer att kalla ”Brynäskraft”.

Kommunikationschef Kevin Johansson