Succén är tillbaka - supportermarsch i samband med hemmapremiären av SHL-säsongen 22/23
Publicerad: 2022-08-04
SHL
I samband med hemmapremiären av SHL-säsongen 19/20 belyste vi det kanske största hotet mot hockeyn – hjärnskakningar. Nu gör vi det igen. I vår strävan efter en mer hållbar och säker hockey bjuder vi in till en stor premiärmarsch den 24 september vid SHL-premiären. På Stortorget laddar vi tillsammans upp för matchen mot Luleå innan vi marscherar till Monitor ERP Arena för Brynäs IF och till förmån för Insamlingsfonden Bissen Brainwalk och hjärnforskningen.

Bli en del av upplevelsen - köp biljetter här!

– Vi hoppas på en fantastisk supportermarsch tillsammans med alla Brynäsare och Bissen Brainwalk, och att vi sen vinner mot Luleå inför en fullsatt arena. Vi går all in för en bra start på säsongen 22/23, säger Johan Cahling, kommersiell och hållbarhetschef, Brynäs IF.

I samband med hemmapremiären SHL-säsongen 19/20 belyste och uppmärksammade vi de hjärnskador som finns inom hockeyn. Skador som i många fall tvingat spelare att avsluta karriärer i förtid. Skador där spelares dagliga liv påverkas negativt. Skador som Brynäs IF och våra spelare drabbats stort av.

Tillsammans med Insamlingsfonden Bissen Brainwalk marscherade Brynässupportar, partners och allmänheten i en manifestation. Då samlades 7561 supporters på läktaren och visade sitt stöd för Brynäs IF och arbetet med att förebygga hjärnskador.

Arbetet med att lösa hjärnskakningshotet har tagit stora steg framåt, i Brynäs IF, SHL och SDHL, men fortsatt finns arbete att göra – i Brynäs IF, i våra ligor och i juniorhockeyn. Frågan om hjärnskakningar är en viktig del i vårt dagliga arbete och därför kommer vi att åter belysa och uppmärksamma frågan.

Inför hemmapremiären 22/23, lördag 24 september mot Luleå, marscherar vi tillsammans från Stortorget i Gävle till Monitor ERP Arena.

Brynäs IF arrangerar premiärmarschen till hemmapremiären tillsammans med och till förmån för Mathias ”Bissen” Larsson och hans fantastiska Bissen Brainwalk, som samma dag har 10-årsjubileum i Köping.

– Jag ser verkligen fram emot supportermarschen (till förmån för Insamlingsfonden Bissen Brainwalk). Det känns fantastiskt och jag är så glad över att Brynäs vill samarbeta. Extra glad är jag över att Brynäs IF, en av Sveriges största klubbar, kommer att arbeta långsiktigt tillsammans med Bissen Brainwalk. Tillsammans kan vi göra skillnad för livet, säger Mathias ”Bissen” Larsson.

Hemmapremiären mot Luleå har nedsläpp 15.15 – och vi startar premiärladdningen från Stortorget 11.00.

På torget kommer Brynäs IF, partners, supporterklubbar och Bissen Brainwalk att ställa ut och uppmärksamma om hjärnskador och det arbete som görs för att minimera antalet hjärnskakningar. I samarbete med Gävle City och partners kommer det att vara scenuppträdanden och premiären kommer att snackas upp tillsammans med bland annat Brynäslegendarer, huvudtränare Mikko Manner, sportchef Johan Alcén och klubbdirektör Håkan Svedman.

Framöver kommer Brynäs IF fortsätta och intensifiera samarbetet med Mathias Larsson och Bissen Brainwalk. Tillsammans kommer vi på flera sätt att uppmärksamma och belysa frågan om hjärnskakningar. Allt för att skapa en säkrare hockey för alla som utövar och som vill utöva vår fantastiska sport.

Alla detaljer om det exakta programmet för premiärdagen släpps närmare inpå. Vi samlas 11.00 på Stortorget i Gävle.

Bli en del av upplevelsen - köp biljetter här!

FAKTA: Det här är Bissen Brainwalk

2010 drabbades den tidigare SM-vinnaren i bandy, Mathias ”Bissen” Larsson, av en stroke. Vägen tillbaka blev lång och krokig. För att motivera sig att kämpa satte han upp ett mål: ett år efter stroken skulle han gå runt sin hemstad Köping. Som extra sporre bjöd han in vänner och bekanta att gå med honom. Samtidigt skulle de skänka en slant till hjärnforskningen. Bissen och hans fru skapade ett event på Facebook som de kallade Bissen Brainwalk och bjöd in alla som ville att gå med dem. Gensvaret blev enormt, närmare 1000 personer kom!

Där och då föddes fenomenet Bissen Brainwalk.

Sedan den dagen har insamlingsfonden Bissen Brainwalk ideellt samlat in 8 miljoner kronor till hjärnforskningen. 2017 deltog hela 4500 personer i evenemanget i Köping, som är Bissens hemstad.

I takt med att Bissen Brainwalk växte, växte önskan om att arbeta i egen regi med bättre kontroll på att insamlade medel gick dit man önskade. Den 19 september 2014 beviljades Insamlingsfonden Bissen Brainwalk ett eget 90-konto och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll. Innan dess gick insamlade pengar till Hjärnfonden.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk har till syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. En gång per år delas insamlade medel ut i form av forskningsanslag till olika områden inom hjärnforskningen.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk är en ideell förening som arbetar och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll och har godkänts för 90-konto.

Vill du också bidra till hjärnforskningen? Då kan du skänka pengar via följande sätt:

Bankgironummer 900-4144 Plusgironummer 90 04 14-4 Swish 123 900 41 44

Bli en del av upplevelsen - köp biljetter här!

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner