Linus Ölund stannar i Brynäs IF – förlänger kontraktet över 2024/25
SHL2022-11-30
Han är född och uppvuxen i Gävle och har spelat över 300 matcher i Brynäs IF. Nu har Linus Ölund förlängt sitt kontrakt med klubben över säsongen 2024/25. – Jag är stolt varje gång jag tittar på klubbmärket, säger han.

Han kom till Brynäs IF från moderklubben IK Huge redan som 14-åring och bortsett från en säsong i Nordamerika och några lånematcher i AIK har Linus Ölund varit klubben trogen sedan dess.

Centern, som draftades av Pittsburgh Penguins i den femte rundan 2017, har nu förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF med två år, över säsongen 2024/25.

– Det känns jätteroligt att förlänga med den här föreningen. Jag är uppvuxen i Gävle och uppvuxen med Brynäs, så det känns jätteroligt att fortsätta här, säger Ölund.

25-åringen fick sitt stora genombrott under slutspelet 2017 när Brynäs nådde SM-final mot HV71. Där avgjorde han bland annat andra finalen i övertid inför en kokande hemmapublik.

Nu har han vuxit ut till en av de ledande spelarna i vårt SHL-lag och de tre senaste säsongerna har han spelat med bokstaven ”A” på bröstet som en av våra kaptener. Han har landslagsmeriter och så sent som förra säsongen representerade han Tre Kronor.

– Jag har alltid försökt vara personen som leder genom att göra rätt saker. Genom att träna på bra här i gymmet och jag försöker alltid vara den som leder laget ute på isen och visa bra egenskaper, säger Ölund.

Den här säsongen har han gjort sex mål och fyra assist på 22 matcher. Om han håller det poängsnittet över hela säsongen skulle han tangera sin poängbästa säsong. Den här säsongen är han en av våra bästa spelare i plus/minus-kolumnen och han är dessutom en viktig pusselbit i vårt boxplay.

– Vi är väldigt glada över att Linus väljer att stanna hos oss i ytterligare två säsonger. Han är viktig för oss både på och utanför isen. Han är en del i vår stomme och en fin kulturbärare för Brynäs IF. Det har aldrig varit något tvivel från vår sida att Linus ska vara kvar, säger Alcén.

Brynäs IF