Alexander Ljungkrantz skriver tvåårskontrakt med Brynäs IF
Publicerad: 2021-06-15
HERR
Alexander Ljungkrantz skriver sitt första SHL-kontrakt. Kontraktet med Brynäs gäller över säsongen 2022/23. — En spelare från egna leden som besitter en fin skridskoåkning, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.

19-åriga Ljungkrantz är född och uppvuxen i Gävle och har Sätra IK som moderklubb. Det är en spelare som gått hela vägen från Brynäs U16-lag till att nu skriva SHL-kontrakt med Brynäs IF. Han har också representerat det Svenska landslaget som junior.

— Det känns väldigt bra och otroligt roligt att få skriva mitt första SHL-kontrakt med Brynäs. Det har varit en dröm jag har haft och därför känns det väldigt hedrande, säger Alexander Ljungkrantz och fortsätter:

— Förra säsongen var speciell men väldigt lärorik på många sätt. Jag fick vara med och se vad som krävs för att spela på den här nivån och hur saker fungerar.

Säsongen 2019/20 debuterade Ljungkrantz som 17-åring i SHL. Förutom de tre matchern i SHL spelade han i Brynäs J20 SuperElit där han producerade 27 (15+12) poäng på 42 matcher.

— En spelare från egna leden som besitter en fin skridskoåkning. Han har även ett bra målsinne och med sin fart skapar han målchanser för sina medspelare och för sig själv, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.

Under förra säsongen noterades Alexander Ljungkrantz för 16 framträdanden i SHL. Han var även utlånad till Strömsbro. Där gjorde Ljungkrantz tolv (8+4) poäng på 14 matcher i Hockeyettan.

— Jag ska bygga vidare på mitt spel från förra året och dra nytta av lärdomarna. Jag gillar att spela ett snabbt spel så jag försöker utveckla min fart samtidigt som jag vill bli bättre på små ytor och spelet med puck, säger Alexander Ljungkrantz.

Kommunikatör Martin Jibbefors