Daniel Paille stannar i Brynäs IF
Publicerad: 2016-12-28
Herr
Nu är det klart att Daniel Paille stannar i Brynäs IF. Han förlänger sitt kontrakt med två år.

Sportchef Stefan Bengtzén fortsätter att förlänga med spelare inför nästa säsong. Nu är det klart att även Daniel Paille stannar i Brynäs IF. Brynäs IF och Daniel Paille har kommit överens om en förlängning av hans kontrakt med två år.

– Det känns förstås mycket bra att redan nu kunna förlänga avtalet med Daniel i ytterligare två år, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén. Paille är en spelare som bidrar till laget och klubben på bred front genom sitt professionella agerande varje dag och i alla lägen. Han vet vad som krävs för att bli en vinnare!

– Jag är väldigt glad över att jag fått möjligheten att förlänga mitt kontrakt, säger Daniel Paille. Både jag och min fru trivs väldigt bra i Gävle, med människorna här, med hockeykulturen i stan, och med organisationen runt Brynäs IF och på det sätt som de tar hand om oss spelare. Jag ser verkligen fram mot att fortsätta spela och vinna hockeymatcher tillsammans med laget och organisationen i Brynäs IF.

Daniel Paille (184/89) är född 1984 i Welland, Kanada, och är en meriterad spelare med över 650 NHL-matcher och säsongen 2010/2011 vann han också Stanley Cup med Boston Bruins. Han kom till Brynäs IF inför den här säsongen, och hittills har han gjort en mycket bra säsong. På 28 matcher har han gjort 22 poäng (11+11) och ligger därmed på en delad andra plats i Brynäs interna poängliga. I oktober månad blev han också utsedd till ”Månadens spelare” i SHL.

– Han var ifrågasatt när han kom, men han har med råge visat att han som spelare håller en mycket god SHL klass, säger Stefan Bengtzén. För oss blir han en viktig kugge i Brynäs IF:s framtida lagbygge.

Catarina Carlsson