Statusuppdatering kring Anton Rödin
Herr2020-08-05
Brynäs IF:s lagkapten Anton Rödin deltar inte på is under onsdagens träning. Forwarden väntar på nya skridskor – efter ett lättare ingrepp i foten tidigare i somras.

Under november månad förra säsongen drabbades Anton Rödin av en inflammation i en sena i högerfoten.

Lagkaptenen missade tre matcher under perioden 2019-11-30 till 2019-12-07 och kunde sedan inte träna fullt ut under resterande del av säsongen.

Trots det öste forwarden in 12+18=30 poäng under de sista 24 matcherna han spelade 19/20. Med det producerade 29-åringen trots förutsättningarna bäst av samtliga spelare i SHL under den tidsperioden med ett snitt på 20 (19:53) minuters speltid.

Brynäs IF:s medical team inledde sedan ett förebyggande arbete med riktning mot seriepremiären 20/21 redan i mars. Därför beslutades att vila Rödin från de tre sista matcherna av grundserien 19/20.

Rödin vilade sedan helt från skridskoanvändning fram till ett test under inledningen av sommaren. Testet gav beskedet att endast vilan inte räckte för att radera skadan – vilket betydde att Brynäs IF och Rödin gick vidare till steg två.

Det innebar ett lättare ingrepp i foten som genomfördes med positiv utgång tidigare i somras. Därefter har föreningen tillsammans med Anton och skridskotillverkaren Bauer arbetat med att bygga en skridsko skräddarsydd anpassad just för Rödin.

På onsdagen den 5 augusti går Brynäs IF på is för säsongens första träning. Då kommer Rödin inte att delta – eftersom de nya skridskorna ännu inte hunnit komma på plats.

Kaptenen går på is så fort skridskorna anländer till Monitor ERP Arena.

Magnus Ågren, huvudansvarig för Brynäs IF:s medical team, gör bedömningen att det förebyggande arbetet som utförts har gett Rödin bästa möjliga förutsättningar att med god marginal vara spelklar till seriepremiären i SHL den 19 september.

— Vår bedömning utifrån det arbete som gjorts är att det inte är någon fara med spel i seriepremiären. Samtliga åtgärder som utförts har varit för att säkerställa att Anton har bästa möjliga förutsättningar inför säsongen 20/21.

Anton Rödin kommer inte att svara på ytterligare frågor kring detta. Samtliga frågor av medicinsk karaktär hänvisas till Magnus Ågren.

Kommunikationschef Kevin Johansson