Wakefield njuter av sammanhållningen och tillvaron efter skadan: "Fantastiskt"
Publicerad: 2018-12-07
Jennifer Wakefield har spelat tre matcher efter comebacken — och som hon levererat. Men det är inte bara på isen som stjärnan stormtrivs. — Det är fantastiskt att få vara en del av lagkänslan igen, säger 29-åringen.

En hjärnskakning i säsongsinledningen har inneburit att Jennifer Wakefield bara kunnat spela fem matcher i år — tre efter att hon kom tillbaka.

Och vilken comeback det har varit.

I de tre matcherna hon har spelat så har det blivit tre segrar med 3—1, 4—0 respektive 6—2. Wakefield har i vanlig ordning producerat och har fyra mål och fyra assist på de tre matcherna.

— Jätteskönt att vara tillbaka. Fanny (Brolin) och Erika (Grahm) har gjort det enkelt för mig och spelat fram mig till bra lägen. Så har vi har ett väldigt bra försvar, säger hon.

Under skadefrånvaron har hon hållit sig så nära truppen som möjligt. Varit med i båset på matcherna och stöttat på träningar. Men inget går upp mot att få vara en del av laget igen.

— Det är fantastiskt att få vara en del av lagkänslan igen. Att komma in i kamratskapen, speciellt i en nytt lag. Med en hjärnskakning är det svårt att vara sig själv och att vara bland andra. Nu har jag fått komma in i det igen och vi har en väldigt bra atmosfär i laget just nu, säger Wakefield.

Imorgon, lördag, spelar Brynäs mot SDE hemma i Gavlerinken med nedsläpp 11.00. När lagen möttes i onsdags vann Brynäs med 6—2 och Wakefield gjort hattrick.

— Det kommer vara en helt annan match. Det var jämnt i början där nere och de kommer komma hit och gå för tre poäng. Det är en väldigt stor match för oss.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist
Huvudpartners
Officiella Partners