Jennifer Wakefield väljer Brynäs IF: ”Tror på satsningen”
Publicerad: 2018-08-02
Hon har vunnit OS-guld, VM-guld och dubbla SM-guld. Nu är den kanadensiska landslagscentern Jennifer Wakefield klar för Brynäs IF. -Jag känner att spelarna tror på satsningen och det blir en härlig utmaning, säger 29-åringen.

Hon har vunnit i princip allt som går att vinna.

Men hon har aldrig spelat för Brynäs i den rena dräkten – fram till nu.

Jennifer Wakefields framtid finns i Gävle och Gavlerinken. Den kanadensiska centern har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen 18/19.

29-åringen har en guldkantad meritlista. Hon vann OS-guld 2014, VM 2012 och har vunnit dubbla SM-guld säsongerna 14/15 och 17/18.

På totalt 69 grundseriematcher i SDHL har hon registrerat 98+46=144 poäng för ett snitt på 2.09 poäng per match.

I slutspelssammanhang är siffran 19+22=41 poäng på 27 matcher för ett snitt på 1,52 poäng per match.

Forwarden ansluter närmast från Luleå HF där hon vann hela slutspelets skytteliga med sju mål på sju matcher för totalt 7+7=14 poäng.

Nu ser hon fram emot den kommande flytten till Brynäs – och utmaningen att utveckla klubben.

-Jag har pratat med Brynäs inför de senaste säsongerna. Den här gången kände jag att allt föll på plats. Organisationen har lagt ner ett större jobb och mer energi på damverksamheten. När jag pratat med andra spelare så känner jag att de tror på satsningen och att klubbledningen är på samma sida, säger Wakefield.

-Det blir en superrolig utmaning att försöka etablera klubben som ett topplag. Jag gjorde den resan med mitt lag i college och gillade verkligen den utmaningen. Det blir en spännande och fräsch approach på hockeyn för mig.

I Brynäs gör hon sällskap med bland annat svenska landslagsforwarden Erika Grahm, som också värvats till säsongen 18/19.

-Det ska bli väldigt kul. Vi har några gemensamma vänner och jag har bara hört bra saker om henne, hon har möjlighet att vara med och förändra klubben med sitt ledarskap på och utanför isen.

Ytterligare kommentarer från Brynäs IF.

Stefan Bengtzén, sportchef.

-Jennifer är ett fullblodsproffs. En toppspelare i världen. Det är otroligt stort för Brynäs som förening och hon kommer innebära en dimension till i vår verksamhet. Rom byggdes inte på en dag, men Wakefield tillsammans med Grahm och fler utöver dem är ett tecken på att vi har något stort på gång.

-Vi behöver fortsatt ha in några ytterligare spelare och jag tror att det här kommer att ge ringar på vattnet.

-Dialogen har pågått i några månaders tid. Vi hade första kontakten i juni och har bollat fram och tillbaka hur det ska se ut. Som vid flera andra tillfällen vill jag framhålla vår partner Clockwork som gör det möjligt för oss genom att vara behjälpliga med att ordna jobbmöjligheter och i det här fallet få ut Jennifer i arbete utöver hockeyn.

Magnus Carlsson, huvudtränare.

-Det är en prestigevärvning. En fruktansvärt bra spelare som vi kommer att ha enorm nytta av. Det är den spets vi letat efter och en värvning som visar att vi menar allvar med den satsning vi iscensatte i våras.

-Sportsligt betyder det, utan att sätta för mycket press på Jennifer, att vi kan börja titta på topplagen. Med hennes attityd kommer hon dra med sig många av de andra spelarna också och det är utan tvekan en spelare som kommer att spela avgörande roller för oss.

Erika Grahm, lagkamrat och verksamhetsutvecklare för dam- och tjejverksamheten.

-Det känns nästan för bra för att vara sant. Både för laget och som spelare med att ha en så bra spelare och person i sin vardag. Hon kommer att vara en fantastisk förebild för både unga pojkar och flickor som får möjlighet att se och lära av henne.

Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet.

-Brynäs är ett vinnarvarumärke. Vi som arbetar på och spelar i Brynäs i dag har ett jobb att göra för att vi ska vinna mer och oftare. I och med värvningen av Jennifer Wakefield flyttar vi fram positionerna inom SDHL och internationell hockey. Jennifer blir en viktig pusselbit i vårt arbete för att skapa en jämställd, hållbar och framgångsrik utveckling inom Brynäs hockeyverksamhet.

-Hon kommer att hjälpa oss att vinna många matcher och, på sikt, förhoppningsvis också det första SM-guldet. Med sin inställning, karaktär och engagemang kommer hon också att bli en favorit för unga tjejer och killar som drömmer om att bli hockeyspelare - och hon kommer definitivt att vara en av SDHL:s mest sevärda och poängstarka spelare.

Kommunikationschef Kevin Johansson
Huvudpartners
Officiella Partners