Fyra spelare lämnar Brynäs IF
Herr2020-03-16
Tre spelare med utgående kontrakt lämnar Brynäs IF. Dessutom har Victor Söderström meddelat att han nästa säsong kommer att spela i Nordamerika.

I torsdags spelade vi säsongens sista SHL-match och arbetet med nästa säsongs spelartrupp är i full gång.

Och nu är det klart att fyra spelare från årets trupp inte kommer att stanna kvar i Brynäs IF.

Victor Söderström - som under säsongen har varit inlånad från NHL-organisationen Arizona Coyotes -har meddelat klubbens sportsliga ledning att han nästa säsong kommer att spela i Nordamerika. Det oavsett om det blir spel i NHL eller i farmarligan AHL.

Säsongen var Söderströms andra i Brynäs seniorlag och han gjorde 16 (5+11) poäng på 35 matcher. 19-åringen har Skutskär som moderklubb och valdes av Arizona som den elfte spelaren totalt i NHL-draften 2019.

Även Joacim Eriksson, Eric Norin och Joachim Rohdin kommer att lämna Brynäs IF. Samtliga tre har utgående kontrakt och Brynäs IF har valt att inte erbjuda kontraktsförlängningar till trion.

Norin, 28, gjorde den här säsongen sin poängmässigt starkaste säsong i Brynäs efter att han kom till klubben inför 2018/19. Han registrerades för två mål och nio assist på 51 matcher.

Gävlekillen Rohdin, som har Gävle GIK som moderklubb men som spelade i Brynäs i junioråren, kom tillbaka till klubben inför fjolårssäsongen. Den här säsongen gjorde han två poäng, varav ett mål, på 43 matcher.

Även Eriksson är en av våra morgondagens brynäsare som kommit tillbaka till klubben. De senaste två säsongerna har han gjort totalt 42 matcher i Brynäs.

— Det är alla killar som har gjort sitt bästa för Brynäs IF och vi vill tacka dem för deras tid här hos oss, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Vi önskar Joacim, Eric, Joachim och Victor lycka till i sina framtida karriärer.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist