Sista pusselbiten till A-laget klar
Publicerad: 2017-06-14
Herr
Landslagsmeriterad amerikan fullbordar truppen till kommande säsong.

Aaron Palushaj heter nyförvärvet som sportchef Stefan Bengtzén idag kan presentera. Palushaj är född i USA med albanskt ursprung. Han kommer till Brynäs IF från Dinamo Minsk i KHL där han spelade under slutdelen av föregående säsong. Där han spelade i första linan med Fredrik Pettersson.

”En spännande Give & Go forward som delvis fanns med i bilden redan inför förra säsongen. En stark skridskoåkare som verkligen gör allt för att ta sig in på mål. En spelare som vi tror ska passa bra i vårt spelsätt. Han har goda erfarenheter från både NHL och AHL och nu senast från KHL. Dessutom har han spelat både JVM och A VM för USA. En rightskytt som är 27 år 183 cm lång och 85 kg tung. Vi hälsar Aaron välkommen till Brynäs IF och han anländer till Gävle i slutet av juli” berättar Stefan Bengtzén.

{!A}

Palushaj draftades 2007 i den andra rundan av St. Louis Blues och har spelat för Montreal Canadiens, Colorado Avalanche och Carolina Hurricanes. Totalt har det blivit sextioåtta matcher i NHL. Sitt första NHL-mål gjorde han för Montreal Canadiens mot New York Islanders säsongen 2011/2012.

I AHL har han bland annat representerat Charlotte Checkers och Lehigh Valley Phantoms. Oskar Lindblom spelade med Aaron i den senare klubben under slutet av säsongen 2015/2016. På 385 AHL-matcher har Aaron svarat för 266 poäng fördelat på nittionio mål och 167 assist.

Medveslak Zagreb, Automobilist Yekaterinburg och Dinamo Minsk är de tre klubbar han spelat för i KHL.

Han representerade USA under VM i Sverige/Finland 2013 och blev bronsmedaljör.

Sportreporter Peter Mansson