Roger Melin klar som ny huvudtränare för Brynäs IF säsongen 2017/2018
Brynäs2017-04-10
I samband med måndagens sändning av föreningens nya live-satsning ”Studio Brynäs” presenterades Roger Melin som ny huvudtränare för Brynäs IF med start kommande säsong 2017/2018.

-Det känns mycket bra att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges bästa hockeytränare. Med Roger vid rodret ska Brynäs IF fortsätta att utveckla vårt positiva spel som innebär en fartfylld och energifylld hockey säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Melin, har en gedigen erfarenhet som tränare i både SHL och Allsvenskan, hela 31 säsonger. Närmast kommer Melin från Allsvenska klubben AIK där han varit tränare i två säsonger, dessförinnan har Melin varit huvudtränare ibland annat Linköping HC, Färjestads BK och Frölunda HC.

-Melin passar också väl in i Brynäs DNA dvs. Junior och talangutvecklingen där hans ledarstil kommer att vara en stor tillgång för både ledare och spelare som är på väg uppåt i klubben säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Som många Brynäsare känner till var även Roger Melin tränare för Brynäs IF när vi tog SM-guld 1999. Nu har klubben och Roger Melin enats om ett kontrakt för 2 säsonger, med start i maj 2017.

-Jag vet att Roger haft en dröm om att återigen få möjligheten till tränarjobbet i Brynäs IF. Det känns givetvis extra kul när hans hjärta brinner för klubben och hans fina minnen återskapar vi gärna tillsammans igen säger Stefan Bengtzén.

Roger Melin beskriver själv känslan kring det kommande uppdraget;

-Ja det känns fantastisk, jag ser fram emot uppdraget. Brynäs IF står idag för en av SHLs mest moderna sätt att spela hockey. Med en intensitet och hög hastighet stämmer Brynäs sätt att spela väldigt väl överens med mitt sätt att se på ishockey. Det ska bli spännande att tillsammans med ledarteamet fortsätta utveckla lagets sätt att spela och kämpa mot ytterligare SM-guld. Det är extra roligt att Brynäs, alltid har släppt fram unga talanger på ett bra sätt, jag tycker personligen det är väldigt inspirerande att vara en del av att unga talanger får chansen att blomma ut säger Roger Melin.

Kommunikationschef Elin Levin