Tillsammans tar vi ansvar — nu håller vi ut gemensamt!
Brynäs2020-11-18
Vi upplever för närvarande en situation som saknar motstycke i modern tid. Med anledning av den omfattande pandemin, den ökade smittspridningen i Gävleborg och regeringens skärpta förbud och uppmaningar har Brynäs IF därför beslutat att omgående stänga ner för publik i arenan, restaurangen och loger fram till årsskiftet.

Utvecklingen av covid-19 går åt fel håll. Smittan ökar. Både regionalt i Gävleborg och nationellt över hela Sverige. Under måndagen den 16 november delgav statsministern Stefan Löfven tillsammans med övriga regeringen en statusbild av alarmerande karaktär.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har med en kraftfull tydlighet framfört att vi bör förbereda oss på att det kommer att bli än värre, och att vi behöver vidta ytterligare åtgärder för att det ska kunna vända och bli bättre.

Vi uppmanas samtliga göra vår plikt och ta ett ännu större ansvar för att begränsa smittan. Brynäs IF har fattat beslut att göra precis det.

Det betyder att det redan utsatta läget kommer att bli än skarpare. För oss precis som för många andra verksamheter i många andra branscher. Precis som vi kämpar lider vi också med alla våra Brynäsvänner som också drabbas och tvingas hantera pandemins konsekvenser.

Med det sagt så har vi från dess att covid-19 bröt ut i början av året upplevt ett kraftfullt och helt avgörande stöd från såväl supportrar som partners till Brynäs IF. Står vi kvar tillsammans kommer vi att ta oss igenom det här!

Vi är i dag i ett läge där både vår junior- och ungdomsverksamhet stängts ned och pausats. Seriespelet för J18 och J20 är inställt och konsekvenserna sprider sig hela vägen ner till de yngsta ungdomslagen.

Vårt representationslag för herrar har fått ett antal matcher smittade. Vi har haft och har för närvarande spelare, medarbetare och närstående till vår personal som insjuknat i covid-19.

Brynäs IF och Monitor ERP Arena är inget undantag från övriga samhället.

Som en av Gävles och regionens största mötesplatser behöver vi gemensamt göra allt i vår makt för att minska smittspridningen och agera för att vården inte ska belastas ytterligare på grund av våra matchevenemang.

Utifrån det avser föreningen att växla upp vårt ansvarstagande ytterligare en nivå genom att omgående stänga vår publika verksamhet kopplat till våra matchevenemang i både SHL och SDHL. Det involverar läktaren, restaurangen, Skybar och loger.

Tidsmässigt utgår vi från regeringens direktiv, vilket betyder att vi i nuläget avser genomföra stängningen fram till årsskiftet.

Under den kommande tiden kommer vi noggrant följa samtliga utlåtanden från regeringen och Folkhälsomyndigheten för att löpande kunna fatta nya beslut i frågan.

Skulle situationen gå drastiskt åt det positiva hållet och vi på ett säkert och ansvarsfullt sätt kan öppna upp tidigare kommer vi självklart se över alla möjligheter till det.

Det här beskedet kommer hastigt. Vi vet. Pandemin tar tyvärr ingen hänsyn till vare sig planering eller framförhållning.

Vi upplever att följande är det mest ansvarsfulla vi gemensamt kan göra utifrån den situation vi som en del av samhället i stort upplever i dag. Vi hoppas att ni precis som oss kan känna en stolthet över att föreningen gör rätt.

Håll i, håll ut – håll avstånd!

Sammanfattning

  • Brynäs IF stänger per omgående samtliga matcharrangemang i SHL och SDHL från publik. Det gäller såväl ordinarie läktare som restaurang och loger.
  • Det gäller från 2020-11-18 till 2020-12-31.
  • Om situationen med smittspridning lättar och regeringen öppnar för att återigen öppna upp är vi självklart beredda att snabbt revidera beslutet och återigen öppna för publik.
  • Beslutet är fattat för att ta maximalt ansvar för liv och hälsa.
  • Lunchen i Monitor ERP Arena är fortsatt öppen för allmänheten. Med implementation av åtgärder för att möta samtliga direktiv är vår bedömning att vi kan genomföra just lunchen på ett smittsäkert sätt, varav den fortsatt hålls öppen.
Kommunikationschef Kevin Johansson