• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Viktiga poäng ligger i potten mellan Brynäs och Djurgården

18 januari 2019 11:30
#BIFDIF

Brynäs och Djurgården står inför två dagar där sex otroligt viktiga poäng står på spel. Två matcher på två dagar och på fredagen går lagen upp i den första ronden i Gavlerinken Arena.


Noterbart Brynäs

– I fem av Brynäs sex senaste matcher har laget tvingats till förlängning och i ett fall hela vägen fram till straffläggning. Svårslagna under ordinarie speltid, men även svårt att själva fälla avgörandet innan 60 spelade minuter. Av dessa fem matcher har Brynäs tagit extrapoängen i två, och inte sedan den 21 december har laget plockat hem en fullpoängare.

– Matcherna mot Djurgården brukar vara heta drabbningar och en spelare som brukar gilla hetluften är Johan Alcén. Han är inte Brynäs främsta poängspelare, men senast laget mötte Djurgården gjorde han mål.

– Brynäs har mött Djurgården vid två tillfällen under säsongen och vunnit båda. Defensiven har suttit klockrent i båda matcherna och det är något som Gävlelaget hoppas håller i sig på fredagen då Stockholmarna är vassa framåt i normalfallet.

Noterbart Djurgården

– Djurgården inkasserade sin andra raka trepoängare i en riktig islossning hemma mot Linköping senast. Stockholmarna vann med tennissiffrorna 6-3 i en match där centern Jacob Josefson noterades för ett mål och två målgivande passningar. Segern var lagets tredje på de fem senaste matcherna.

– Vad det gäller spelare som gillar hettan är Henrik Eriksson Djurgårdens motsvarighet. "Hank the Tank" trivs i hetluften och är dessutom en av de spelare som ständigt återfinns i toppen sett till blockerade skott och utdelade tacklingar i stockholmarnas manskap.

– Sett till poängskörden i de fem senaste matcherna har Jonathan Davidsson varit hetast i Djurgården. 21-åringen har producerat totalt sex poäng, fördelat på två mål och fyra assist.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.