• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Brynäs tog tredje raka trepoängaren

21 december 2018 21:44
Brynäs målvakt Joacim Eriksson nere på knä i en spelsekvens och fokuserar blicken på pucken. Omkring honom finns en del andra spelare från både Brynäs och Växjö.
#BIFVLH

Brynäs klättring mot toppen av tabellen fortsätter. På fredagskvällen kom lagets tredje raka fullpoängare när starka Växjö besegrades. Spelet sitter och det är oerhört tufft att göra mål på laget just nu.


I en jämn förstaperiod med två lag som spelar med bra självförtroende bjöds vi på två riktigt vackra mål. Jesper Boqvist var först ut när han satte 1-0 med klubbteknik i toppklass.

Växjö replikerade genom stekhete Roman Horak som satte ett direktskott stenhårt i krysset bakom en chanslös Viktor Andrén.

– Det är jämnt, men vi kan bättre och ska steppa upp i andra, kommenterade Jesper Boqvist till C More i pausen.

– Vi flyttar pucken för sakta och kan bättre. Vid målet försökte jag bara nypa till och sätta den högt, och det gick bra, sa Roman Horak.

Brynäs inledde andra perioden i numerärt underläge, men precis när laget blev fulltaligt gavs tillfälle att kontra. Den nyss utvisade Ludvig Nilsson sköt och Joachim Rohdin följde med upp och rakade in returen fram till 2-1.

Brynäs spelade stabilt och tillät inte Växjö att komma till skottlägen. Efter två perioder hade gästerna bara noterats för sju skott på mål.

– Vi behöver ta det enkla lite oftare, att ta pucken på mål. Tar vi inte pucken på kassen gör vi inga mål helt enkelt, sa Växjös Joel Persson till C More i pausen.

"Är bättre än någonsin"

Och visst blev det betydligt fler skott från Växjö i tredje perioden. Till och med så pass många att de vann den totala skottstatistiken med 19-16. Men några mål blev det inte. Joacim Eriksson i Brynäskassen har kommit tillbaka efter lång skadefrånvaro och spelat storstilat målvaktsspel.

– Jag skulle nog säga att jag är bättre än någonsin, men vi spelare hjälper varandra på ett bra sätt. Vi jobbar stenhårt tycker jag, sa han till C More efter matchen.

Joachim Rohdin satte 3-1 i öppen kasse i slutskedet vilket säkrade segern och de tre poängen.

– Jag försöker att hitta ljuspunkter, men har svårt att hitta dem. Brynäs är snäppet vassare, vi förtjänar inte att vinna, konstaterade Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Se highlights från matchen här.