• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

"Lillis-effekten" gav HV71 efterlängtad seger

29 november 2018 21:43
#RBKHV71

Det var seriens formstarkaste lag Rögle mot ett HV71 där Stephan "Lillis" Lundh debuterade som huvudansvarig i båset på torsdagskvällen. Och tränarbytet gav effekt direkt. Trots att laget var hårt tillbakatryckt långa stunder lyckades man göra matchens enda mål och därmed ta tre ytterst välkomna poäng.


Att Rögle var seriens formstarkaste lag visade man i den första perioden där man pressade HV71 och tvingade gästerna att ta flera utvisningar. Det var farligt titt som tätt framför Jonas Gunnarsson i HV71:s målbur, inte minst eftersom Rögle konsekvent kastade in puckar på mål och gick hårt på returerna. Men mycket tack vare Gunnarsson kom bortalaget undan den första perioden utan insläppt mål.

– Vi spelar bra i boxplay och dödar av det mesta men det blir svårt att komma in i 5 mot 5-spelet på grund av alla utvisningar, kommenterade en missnöjd Mattias Tedenby i periodpausen.

Den andra perioden fortsatte ungefär som den första, där Rögle satte ett hårt tryck mot HV71 som fortsatte dra på sig utvisningar. Rögles taktik att ta pucken till mål var nära att resultera flera gånger, inte minst när Kodie Curran kombinerade med Leon Bristedt fram till ett halvöppet mål men där sista touchen från Bristedt misslyckades.

– Vi spelar stabilt och skapar lägen, det gäller bara att ha tålamod så kommer vi få utdelning, kommenterade pigge Leon Bristedt i pausintervjun.

HV71 reste sig och avgjorde

I den tredje perioden ändrade matchen karaktär en aning, och HV71 lyfte upp spelet. Det resulterade i ett antal fina lägen och faktiskt också ett första powerplay för HV71 vilket gav smålänningarna extra råg i ryggen. Det blev ingen utdelning där, men lite senare bröts dödläget när Sebastian Wännström påpassligt slog in en retur från nära håll under Justin Pogge. Resten av perioden förflöt utan att Rögle lyckades skapa några riktigt heta lägen, möjligtvis undantaget ett skott från Ted Brithén precis i slutet av matchen. Men Jonas Gunnarsson räddade det precis som alla andra han fick emot sig och blev, tillsammans med Wännström, stor matchhjälte för HV71.

Se highlights från matchen här.