• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Frölunda med sikte på toppen - poängstarka Brynäs gästar

29 november 2018 11:30
#FHCBIF

I den historiskt jämna SHL-tabellen är Frölunda ett av lagen som har vittring på förstaplatsen. Göteborgarna jagar en snabb upprättelse efter en sen förlust senast och gästas av ett Brynäs vars poängform fortsatt är intakt sedan den nye tränarens tillträde.


Noterbart Frölunda

– Efter den sena förlusten mot Rögle på tisdagen har Frölunda möjlighet till snabb revansch hemma i Scandinavium. Faktum är att göteborgarna, trots förlusten, fortsatt har chans att kliva upp i toppen i den historiskt jämna SHL-tabellen.

– Frölundas boxplay under de fem senaste matcherna har varit närmast perfekt. Laget har endast släppt in ett mål på 17 försök med en man mindre på isen, vilket ger en siffra på 94,12%.

– Tillsammans med Linus Hultström i Djurgården, är Jonathan Sigalet ligans näst målfarligaste back. Kanadensaren hängde in sitt femte mål för säsongen i matchen mot Rögle senast.

Noterbart Brynäs

– Brynäs förlängde sin poängsvit hemma mot Luleå i helgen. Det blev förvisso förlust mot norrbottningarna efter straffar, men Gävlelaget har sedan Magnus Sundqvists tillträde den 5:e november plockat poäng i fem raka matcher, varav två har slutat med full pott.

– Tabelltian täcker näst flest skott i ligan. Gävlelaget har täckt 294 avslut - och sett till de fem senaste matcherna landar den siffran på 87, vilket är flest av samtliga lag.

Ryan Gunderson spelar allt jämnt en nyckelroll i Brynäs. Backen har mest speltid i hela ligan med drygt 25 minuter per match - och är också en av de poängstarkaste pjäserna på sin position. Amerikanen, som noterades för 1+1 senast, har totalt gjort två mål och elva assist så här långt.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.