• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs vann kampen mot Örebro

3 november 2018 20:35
#ÖREBIF

Det var tätt, tufft och målsnålt. Det var med andra ord en underbar hockeykväll i Behrn Arena där Brynäs knep tre poäng mot Örebro. Samuel Asklöf tog på sig matchvinnarrollen med kvällens enda fullträff.


Sista matchen innan landslagsuppehållet och Örebro och Brynäs höll inte igen. Det var full kubbning från start där domarduon fick fullt upp med att hålla ordning på isen mellan de två taggade lagen.

Spelmässigt började Örebro bäst, där man pressade tillbaka Brynäs, men gästerna växte in i matchen och tog över mot slutdelen av den förstaperioden - även om ställningen fortsatt var 0-0.

Lagen stängde ner varandra

Likaläget stod sig även i mittperioden, trots att lagen hade en hel del chanser. David Rautio i Brynäs fick bjuda på flera snabba parader och Stefan Steen i Örebro hade också han ett par svettiga ingripanden.

Lagen tog ut varandra spelmässigt. Det var en defensivt prickfri insats av både Örebro och Brynäs och det hjälpte inte ens med spel i powerplay - som var förvånansvärt uddlöst åt båda håll.

– Vi måste in med mer folk på kassen, och skjuta mer. Men även om det är 0-0 så är det en kul fysisk match att spela. Det är lite old school, sa Linus Arnesson i Örebro till C More i paus.

Spelvändningen som avgjorde

Den tredje perioden följde samma mönster. Det var stängt bakåt från båda håll. Men så öppnade det upp sig i Örebroförsvaret efter ett misstag i anfallszonen. Brynäs stack på kontring och tillsammans med Johan Alcén samspelade sig Samuel Asklöf fram, där den sistnämnde prickade in 0-1.

Örebro slet hårt mot slutet för att få in en kvittering, men effektiviteten var inte där denna kväll. Asklöfs mål, blev matchens enda och Brynäs går till landslagsuppehåll med två raka segrar i ryggen.

– En otroligt jämn match, så det är extra skönt att vi kunde vinna och ta med oss den här segern in i uppehållet nu, sa Samuel Asklöf i Brynäs till C More efter matchen.

Se highlights från matchen på SHL Play!