• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Mora
MIK

Rafflande möte i bottenstriden väntar

1 november 2018 11:30
#BIFMIK

Med två raka förluster i bagaget och ett ihåligt försvar har Brynäs dalat till den näst sista platsen i tabellen. Nu väntar ett riktigt viktigt möte i Gavlerinken Arena när Mora gästar - vid seger kan Brynäs ta ett välbehövligt kliv upp från tabellens bottenskikt.


Noterbart Brynäs

– Efter fyra raka matcher med poäng har Brynäs fått fullständig soppatorsk. De två senaste matcherna har slutat med två förluster, noll poäng och 1-10 i målskillnad. Den dystra duon av matcher har fått Brynäs att dala till tabellens näst sista plats.

– Nu väntar Brynäs sista hemmamatch innan landslagsuppehållet. Men även där har Brynäs ett dystert facit. Man är faktiskt seriens sämsta hemmalag sett till inspelade poäng med bara sju poäng på kontot på sex spelade matcher.

– Nu väntar Mora och tittar vi in statistiken från förra årets möten så ser vi att den spelare som är kvar i Brynäs trupp som stod för mest poäng mot Mora ifjol är något överraskande backen Simon Bertilsson med två gjorda mål under förra året.

Noterbart Mora

– Mora har liksom Brynäs landat hårt efter den fina bortamatchen mot HV71. Förlust mot både Luleå och Rögle och Mora har precis som Brynäs 15 inspelade poäng och huserar i tabellens nedre regioner.

– En spelare som verkligen klivit fram för Mora har varit målvakten Isak Wallin. I Christian Engstrands frånvaro har Wallin spelat stort och stått för flera fina räddningar och storartade matcher.

– Ifjol slutade tre av fyra matcher mellan lagen med bortaseger. Två matcher vardera vann man. Mötena i Gävle slutade 0-2 till Mora och 5-2 till Brynäs.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFMIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.