Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Växjös snabba ryck knäckte Brynäs

27 september 2018 21:26
#BIFVLH

Brynäs var bra med i händelserna långt in i matchen mot Växjö. Men med en sekund kvar av andra perioden satte Dominik Bokk 1-2 till gästerna och drygt fyra minuter in i tredje stod det 1-4, vilket hemmalaget inte kunde resa sig ifrån.


I en tät förstaperiod där båda lagen spelade disciplinerat var det Växjö som lyckades pilla dit det enda målet. Men det var riktigt läckert, speciellt framspelningen av Dominik Bokk, målskytt Pontus Holmberg som därmed gjorde sitt första SHL-mål.

– Vi spelar lite för svårt och tappar puckar till dem. Sen spelar vi för mycket på utsidan, måste in på mål mer, sammanfattade Brynäs Jesper Boqvist till C More.

Brynäs kom ut riktigt starkt i andra och radade upp chanser direkt. Laget fick med sig en utvisning på en Växjöspelare och då satte Robert Kousal sitt fjärde mål på lika många matcher. Ett succéförvärv av Brynäs, minst sagt.

Matchen vägde fram och tillbaka med lite chanser åt båda håll under perioden, men fick en abrupt avslutning för Brynäs och en härlig sådan för Växjö. Dominik Bokk spelade fram till det första målet och nu slog han till själv med målet som betydde 1-2 med en (!) sekund kvar.

En lång kalldusch

En kalldusch för Brynäs förstås, en kalldusch som skulle fortsätta kyla ner hemmaspelarna i tredje perioden. 3:59 in i perioden satte Linus Fröberg 1-3 och bara elva sekunder senare krutade Roman Horak in 1-4.

Växjö bevakade ledningen på ett effektivt sätt och Brynäs orkade inte resa sig. Båda lägren var överens om att rycket avgjorde.

– Vi spelar bra de första två perioderna, vi för matchen. Sen får de några snabba mål och då rinner det av oss. Men vi spelar tillräckligt bra i de första två för att kunna vinna matchen, sammanfattade Brynäs Jesper Jensen till C More.

– Matchen stod och vägde när vi får våra snabba mål, och då är det svårt för dem att komma igen, sa Växjös Linus Fröberg.